Close
Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Úgy is lehet kivételeset alkotni, ha az ember nem akarja megváltani a világot, amikor hozzávalók gyanánt betonból, acélból és üvegből válogat. Ez az ízléses ukrán vendégház nagyszerű példa az egyszerűségre és a harmóniára.

Kissé melankolikus hangulatban fogadja a látogatót a százhatvan négyzetméteres vendégház valahol a Kárpátok mélyén. A főként időjárásálló acélból és betonból felhúzott épület a kijevi bázisú Szergej Makno Stúdió agyszüleménye és kivitelezése.

Szándékosan minimalista.

A Rose House vörös fémlemez burkolatáról kapta a nevét, de nem csupán ezért kölcsönöz megnyugtató atmoszférát.

Kifinomult formái mintha beleolvadnának a környezetébe, nem beszélve az épületet átölelő kősziklás, virágos kertről, a mennyezetig nyújtózkodó üvegfalakról és a házzal szinte eggyé váló medencéről.

Ideális célpont arra az esetre, ha átmenetileg megszakítanánk a kapcsolatot a nyüzsgő nagyvilággal és a nagyvárosi zajokat lecserélnénk a természet nesztelenségére.

Medencére néző hatalmas ablakai a háttérben a Kárpátok hegyvonulatait is láttatni engedik, a medencét pedig egy közel két méter magas bronz- és üvegszobor díszíti, melyet Nazar Bilik ukrán művész tervezett.

A letisztult és kifinomult vendégház falai mozgathatóak, lehetővé téve a lehető legszorosabb kapcsolatot a természettel.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Close