Close
Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Úgy is lehet kivételeset alkotni, ha az ember nem akarja megváltani a világot, amikor hozzávalók gyanánt betonból, acélból és üvegből válogat. Ez az ízléses ukrán vendégház nagyszerű példa az egyszerűségre és a harmóniára.

Kissé melankolikus hangulatban fogadja a látogatót a százhatvan négyzetméteres vendégház valahol a Kárpátok mélyén. A főként időjárásálló acélból és betonból felhúzott épület a kijevi bázisú Szergej Makno Stúdió agyszüleménye és kivitelezése.

Szándékosan minimalista.

A Rose House vörös fémlemez burkolatáról kapta a nevét, de nem csupán ezért kölcsönöz megnyugtató atmoszférát.

Kifinomult formái mintha beleolvadnának a környezetébe, nem beszélve az épületet átölelő kősziklás, virágos kertről, a mennyezetig nyújtózkodó üvegfalakról és a házzal szinte eggyé váló medencéről.

Ideális célpont arra az esetre, ha átmenetileg megszakítanánk a kapcsolatot a nyüzsgő nagyvilággal és a nagyvárosi zajokat lecserélnénk a természet nesztelenségére.

Medencére néző hatalmas ablakai a háttérben a Kárpátok hegyvonulatait is láttatni engedik, a medencét pedig egy közel két méter magas bronz- és üvegszobor díszíti, melyet Nazar Bilik ukrán művész tervezett.

A letisztult és kifinomult vendégház falai mozgathatóak, lehetővé téve a lehető legszorosabb kapcsolatot a természettel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

erdő | letisztult | vendégház | természet | virág

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram