Close
Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Úgy is lehet kivételeset alkotni, ha az ember nem akarja megváltani a világot, amikor hozzávalók gyanánt betonból, acélból és üvegből válogat. Ez az ízléses ukrán vendégház nagyszerű példa az egyszerűségre és a harmóniára.

Kissé melankolikus hangulatban fogadja a látogatót a százhatvan négyzetméteres vendégház valahol a Kárpátok mélyén. A főként időjárásálló acélból és betonból felhúzott épület a kijevi bázisú Szergej Makno Stúdió agyszüleménye és kivitelezése.

Szándékosan minimalista.

A Rose House vörös fémlemez burkolatáról kapta a nevét, de nem csupán ezért kölcsönöz megnyugtató atmoszférát.

Kifinomult formái mintha beleolvadnának a környezetébe, nem beszélve az épületet átölelő kősziklás, virágos kertről, a mennyezetig nyújtózkodó üvegfalakról és a házzal szinte eggyé váló medencéről.

Ideális célpont arra az esetre, ha átmenetileg megszakítanánk a kapcsolatot a nyüzsgő nagyvilággal és a nagyvárosi zajokat lecserélnénk a természet nesztelenségére.

Medencére néző hatalmas ablakai a háttérben a Kárpátok hegyvonulatait is láttatni engedik, a medencét pedig egy közel két méter magas bronz- és üvegszobor díszíti, melyet Nazar Bilik ukrán művész tervezett.

A letisztult és kifinomult vendégház falai mozgathatóak, lehetővé téve a lehető legszorosabb kapcsolatot a természettel.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Close