Kortárs nomád vendégház bújik meg az ukrán erdők mélyén

Úgy is lehet kivételeset alkotni, ha az ember nem akarja megváltani a világot, amikor hozzávalók gyanánt betonból, acélból és üvegből válogat. Ez az ízléses ukrán vendégház nagyszerű példa az egyszerűségre és a harmóniára.

Kissé melankolikus hangulatban fogadja a látogatót a százhatvan négyzetméteres vendégház valahol a Kárpátok mélyén. A főként időjárásálló acélból és betonból felhúzott épület a kijevi bázisú Szergej Makno Stúdió agyszüleménye és kivitelezése.

Szándékosan minimalista.

A Rose House vörös fémlemez burkolatáról kapta a nevét, de nem csupán ezért kölcsönöz megnyugtató atmoszférát.

Kifinomult formái mintha beleolvadnának a környezetébe, nem beszélve az épületet átölelő kősziklás, virágos kertről, a mennyezetig nyújtózkodó üvegfalakról és a házzal szinte eggyé váló medencéről.

Ideális célpont arra az esetre, ha átmenetileg megszakítanánk a kapcsolatot a nyüzsgő nagyvilággal és a nagyvárosi zajokat lecserélnénk a természet nesztelenségére.

Medencére néző hatalmas ablakai a háttérben a Kárpátok hegyvonulatait is láttatni engedik, a medencét pedig egy közel két méter magas bronz- és üvegszobor díszíti, melyet Nazar Bilik ukrán művész tervezett.

A letisztult és kifinomult vendégház falai mozgathatóak, lehetővé téve a lehető legszorosabb kapcsolatot a természettel.

Ez is érdekelhet:

Ez az a lakás, amiért hajlandóak volnánk eljárni minden lakógyűlésre

Szolgalmi út az óceánhoz? Medence a tetőn? A Long Island-i építésziroda jól tudta, hogyan tervezzen hazai pályán.

(Fotók: Deezen)

letisztult | vendégház | minimalista | erdő | virág

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom