Close
213 év után búcsúzik Párizs egyik ikonikus helye

213 év után búcsúzik Párizs egyik ikonikus helye

Nem a koronavírus miatt.

1808 óta minden vasárnap megnyitott a híres párizsi madárpiac, ahol nemcsak gyönyörködni lehetett az egzotikus fajokban, hanem megvásárolhatóak is voltak a kanárik, a papagájok vagy például a zebrapintyek.

Az Ile de la Cite-en található piac az elmúlt években a helyiek és a turisták körében is hatalmas népszerűségnek örvendett,

a városi tanács azonban állatvédők javaslatát figyelembe véve úgy döntött, a madárkereskedelemmel kapcsolatos aggályok miatt bezárja a helyet.

Christophe Najdovski polgármester elmondta, hogy az utóbbi időben a piac a régió madárkereskedelemi központjává vált, beleértve a veszélyeztetett fajokat is. A bezárás másik okaként azt jelölte meg, hogy a madarak tartásának feltételei már nem voltak elfogadhatóak – például tizenhárom, engedéllyel rendelkező árus közül csupán hét tartotta be a szabályokat.

A tervek szerint más szakmába irányítanák át a kereskedőket, akik közül többen szkeptikusan fogadták az ötletet. Köztük van a piacon harmincnyolc éve árusító Albert Badalamenti:  “Azt mondták, újrahasznosítanak minket, találnak nekünk másik munkát. Attól tartok, hogy csődbe megyünk. Mégis mit fogunk kezdeni a madárállománnyal?”

Míg a piac bezárása a kereskedőknek pénzügyi bizonytalanságot okoz, addig az állatok jogaiért harcolók üdvözölték a döntést.

Közben kiderült, hogy a 2024-es párizsi olimpia után megújul a Champs-Élysées. Ha a francia fővárosra vágyunk, akkor pedig így költözhet egy kis Párizs a lakásunkba.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom