Close
Így költözhet egy kis Párizs a lakásunkba

Így költözhet egy kis Párizs a lakásunkba

Ha éppen nagyon magam alatt lennék, általában az emlékeim között kutakodom. Felidézem a legutóbbi vagy éppen a legkedvesebb utazásom, esetleg valami olyat alkotok a konyhában, aminek az ízvilága, fűszerezése egy kicsit elvisz magával egy kedves, messzebbi tájra. Mindehhez még olyan hangeffekteket is kapcsolhatok, ami aztán tényleg segít az átszellemülésben. Van egy jó tippünk, ha például Párizsba utaznánk

Tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, ha spontán kedd esti utazásra áhítoznánk. Helyzet szüli a találékonyságot, a kreativitás pedig a vidámságot és jókedvet. Van, aki olasz márka kávéját vásárolja, hogy reggel meglegyen az érzés, egy szimpla recept és fűszer is elrepíthet gondolatban a tengerpartra.

A grillételek, a mediterrán fűszerek is sokat tehetnek hozzá a nyári érzéshez, a croissant sütése és a vaj semmivel sem összekeverhető illata pedig a francia pékségeket idézheti.

Filmekkel és könyvekkel is rásegíthetünk az érzésre, tényleg szebbé teheti a hétvégét például egy tematikus filmmaraton, ami egy szeretett város vagy nemzet szellemiségét hozza el. De mi van akkor, ha csak olvasnánk, főznénk, vagy például telefonon beszélgetnénk, bármi alkotótevékenységet végeznénk, játszanánk, pihennénk a nappaliban, a kertben? Akkor jöhet a zseni kis válogatás, most éppen Párizsból.

A Mylittleparis Les Bruits de Paris aloldala hangokkal, zajokkal segíti az atmoszférateremtést. Mit jelent ez? Átlagosan félórás hangfájlokban kaphatunk zajokat, tipikus és imádott párizsi helyekről, hangulatokról. Hogy pár példát mondjunk: kávéház a reggeli órákban, piac, főutca, ebédidő egy brasserie-ben, egy park iskola után, tavaszi koccintás a Szajna partján… imádnivaló az összes. Végtelenítve tudnánk hallgatni őket – és hallgatjuk is! Köszi, internet, megint hálával tartozunk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pxhere)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom