Close
Így költözhet egy kis Párizs a lakásunkba

Így költözhet egy kis Párizs a lakásunkba

Ha éppen nagyon magam alatt lennék, általában az emlékeim között kutakodom. Felidézem a legutóbbi vagy éppen a legkedvesebb utazásom, esetleg valami olyat alkotok a konyhában, aminek az ízvilága, fűszerezése egy kicsit elvisz magával egy kedves, messzebbi tájra. Mindehhez még olyan hangeffekteket is kapcsolhatok, ami aztán tényleg segít az átszellemülésben. Van egy jó tippünk, ha például Párizsba utaznánk

Tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, ha spontán kedd esti utazásra áhítoznánk. Helyzet szüli a találékonyságot, a kreativitás pedig a vidámságot és jókedvet. Van, aki olasz márka kávéját vásárolja, hogy reggel meglegyen az érzés, egy szimpla recept és fűszer is elrepíthet gondolatban a tengerpartra.

A grillételek, a mediterrán fűszerek is sokat tehetnek hozzá a nyári érzéshez, a croissant sütése és a vaj semmivel sem összekeverhető illata pedig a francia pékségeket idézheti.

Filmekkel és könyvekkel is rásegíthetünk az érzésre, tényleg szebbé teheti a hétvégét például egy tematikus filmmaraton, ami egy szeretett város vagy nemzet szellemiségét hozza el. De mi van akkor, ha csak olvasnánk, főznénk, vagy például telefonon beszélgetnénk, bármi alkotótevékenységet végeznénk, játszanánk, pihennénk a nappaliban, a kertben? Akkor jöhet a zseni kis válogatás, most éppen Párizsból.

A Mylittleparis Les Bruits de Paris aloldala hangokkal, zajokkal segíti az atmoszférateremtést. Mit jelent ez? Átlagosan félórás hangfájlokban kaphatunk zajokat, tipikus és imádott párizsi helyekről, hangulatokról. Hogy pár példát mondjunk: kávéház a reggeli órákban, piac, főutca, ebédidő egy brasserie-ben, egy park iskola után, tavaszi koccintás a Szajna partján… imádnivaló az összes. Végtelenítve tudnánk hallgatni őket – és hallgatjuk is! Köszi, internet, megint hálával tartozunk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pxhere)

hangok | francia bor | franciaország | párizs | paris

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram