Close
Egy párizsi mozi az utcára költöztette a kultúrát

Egy párizsi mozi az utcára költöztette a kultúrát

Nekünk nagyon tetsző megoldással él a párizsi latin negyedben lévő La Clef mozi. Kreatívan oldották meg a moziesteket: minden péntek este 21 órától – kell hozzá a teljes sötétség – kiszolgálják kultúrával az arra fogékonyakat. 

Romantikus húzást köszönhetünk a Párizs ötödik kerületében található mozinak: megmutatva elkötelezettségüket, szenvedélyüket és találékonyságukat, úgy döntöttek, a nézőiknek nem kell hanyagolniuk őket, inkább vetítenek, az intézmény fölötti tűzfalra.

A környező házakból és az utcára rakott székekről is lehet követni a filmeket, melyeket péntek estékre időzítenek.

Régi klassziusok vannak a repertoáron, nagy francia filmek, westernmozik például.

A La Clef története egyébként nem túl vidám: már 2018 tavaszán be kellett zárniuk, mivel az épület tulajdonosai el akarták adni az ingatlant. A kultúrát és hirdetőit azonban nem lehet lesöpörni, 2019 szeptembere óta néhány moziőrültből és független filmesből álló szervezet elfoglalta az épületet, hogy kivívják a jogot ahhoz, hogy a jövőben is moziként működhessen az épület. Drukkolunk nekik!

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: La Clef revival Facebook)

latin negyed | paris | párizs | film | mozi

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom