Close
Újabb ikonikus vendéglátóhely húzta le a rolót

Újabb ikonikus vendéglátóhely húzta le a rolót

Szeged különleges műemléképületében működött a Tiszavirág Hotel és Kávézó.

Az intézmény a Facebook-oldalán két napja jelentette be, hogy október 10-től határozatlan időre bezár, és a hotel weboldalán is ez a tájékoztató felirat fogadja az embert.

A döntés pontos okát nem tudni, de mostanában országszerte egyre több intézmény kénytelen lehúzni a rolót a megnövekedett rezsiköltségek és az infláció miatt.

A Hajnóczy utcai ház, melyet Politzer Samu aranyműves építtetett 1859-ben, romantikus stílusban, Szeged legrégebbi – a nagy árvíz után is fennmaradt – házai közé tartozik.

Az idők során működött benne többek között ügyvédi iroda, bérelt ott lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját, sőt, még egy Vörös Malom nevű mulatónak is otthont adott. A Tiszavirág Hotel és Kávézó 2012-ben, az épület felújítása után költözött be.

Szeged az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél, de nemcsak a turizmus miatt érdekes mindaz, ami ott történik.

(Forrás: Sokszínű Vidék, Építészfórum, képek: Tiszavirág/Facebook)

magyarország | szeged | butikhotel | Tiszavirág

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram