Close
Drasztikus bezárási hullám indult el ebben a magyar városban

Drasztikus bezárási hullám indult el ebben a magyar városban

Győrben több sport- és kulturális létesítmény is bezár vagy csökkentett nyitvatartással működik ősztől.

Csütörtöktől bezár Győr mindkét nagy uszodája, a Magyar Vilmos Uszoda és az Aqua Sportközpont is, Facebook-oldaluk szerint határozatlan időre. Mint írták, a legjobb tudásuk szerint dolgozni fognak azon, hogy mielőbb a megszokott színvonalon és a régi nyitvatartással fogadhassák a vendégeket. A zárva tartás ideje alatt a bérletek automatikusan szünetelnek, az újranyitás után ismét felhasználhatóak lesznek. A további kárpótlási igények rendezésének menetét jelenleg dolgozzák ki.

A győri Városháza a Kisalföldnek küldött tájékoztatást a bezárás okairól, eszerint a pandémia időszakában elmaradt karbantartási feladatok, valamint az elszabadult energiaárak miatt indokolt energiahatékonysági fejlesztések most esedékesek a létesítményekben.

Szintén karbantartás miatt szünetel az Olimpiai Sportparkban a fedett teniszpályák használata,

a Rómer Flóris Múzeum intézményei  közül is több várhatóan bezár vagy csökkentett nyitvatartással várja a látogatókat,

és már csak délután nyit ki a Kisfaludy Könyvtár, hétfőtől péntekig 13-18 óra között tudnak könyvet kölcsönözni az érdeklődők.

A Bezerédj-kastély Művelődési Ház minden hónap második teljes hetében, keddtől péntekig, 9-19 óráig tart nyitva, a szabadhegyi József Attila Művelődési Ház, a gyirmóti Győri Szabó József Művelődési Ház, és a Gyárvárosi Közösségi Ház további intézkedésig zárva tart.

A fiókkönyvtárak zárva tartanak, a Központi Könyvtárban pedig energetikai felújítás folyik, így a munkálatok elkészültéig ez az épület nem látogatható.

Eközben az országban több létesítmény is szünetet jelentett be az őszi-téli szezonra, október 1-től határozatlan ideig zárva lesz a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt és a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ is határozatlan ideig zárva tart.

A rezsiemelés miatt már egy hotel is bezárni kényszerült, Eger legendás éttermének pedig tizenháromszorosára nő a gázszámlája.

(Forrás: Index, Kisalföld, Kisalföld, képek: Aqua Sportközpont/Facebook, Magyar Vilmos Uszoda/Facebook, Rómer Flóris Múzeum/Facebook)

energiaárak | rezsiemelés | győr | Aqua Sportközpont | Magyar Vilmos Uszoda

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram