Drasztikus bezárási hullám indult el ebben a magyar városban

Győrben több sport- és kulturális létesítmény is bezár vagy csökkentett nyitvatartással működik ősztől.

Csütörtöktől bezár Győr mindkét nagy uszodája, a Magyar Vilmos Uszoda és az Aqua Sportközpont is, Facebook-oldaluk szerint határozatlan időre. Mint írták, a legjobb tudásuk szerint dolgozni fognak azon, hogy mielőbb a megszokott színvonalon és a régi nyitvatartással fogadhassák a vendégeket. A zárva tartás ideje alatt a bérletek automatikusan szünetelnek, az újranyitás után ismét felhasználhatóak lesznek. A további kárpótlási igények rendezésének menetét jelenleg dolgozzák ki.

A győri Városháza a Kisalföldnek küldött tájékoztatást a bezárás okairól, eszerint a pandémia időszakában elmaradt karbantartási feladatok, valamint az elszabadult energiaárak miatt indokolt energiahatékonysági fejlesztések most esedékesek a létesítményekben.

Szintén karbantartás miatt szünetel az Olimpiai Sportparkban a fedett teniszpályák használata,

a Rómer Flóris Múzeum intézményei  közül is több várhatóan bezár vagy csökkentett nyitvatartással várja a látogatókat,

és már csak délután nyit ki a Kisfaludy Könyvtár, hétfőtől péntekig 13-18 óra között tudnak könyvet kölcsönözni az érdeklődők.

A Bezerédj-kastély Művelődési Ház minden hónap második teljes hetében, keddtől péntekig, 9-19 óráig tart nyitva, a szabadhegyi József Attila Művelődési Ház, a gyirmóti Győri Szabó József Művelődési Ház, és a Gyárvárosi Közösségi Ház további intézkedésig zárva tart.

A fiókkönyvtárak zárva tartanak, a Központi Könyvtárban pedig energetikai felújítás folyik, így a munkálatok elkészültéig ez az épület nem látogatható.

Eközben az országban több létesítmény is szünetet jelentett be az őszi-téli szezonra, október 1-től határozatlan ideig zárva lesz a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt és a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ is határozatlan ideig zárva tart.

A rezsiemelés miatt már egy hotel is bezárni kényszerült, Eger legendás éttermének pedig tizenháromszorosára nő a gázszámlája.

(Forrás: Index, Kisalföld, Kisalföld, képek: Aqua Sportközpont/Facebook, Magyar Vilmos Uszoda/Facebook, Rómer Flóris Múzeum/Facebook)

rezsi | rezsiemelés | energiaárak | bezárás | rómer flóris múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom