Close
A rezsiemelés miatt bezár ez a magyar hotel

A rezsiemelés miatt bezár ez a magyar hotel

A megnövekedett energiaárak és a várhatóan kevesebb vendégforgalom miatt öt hónapig szünetelnek.

Mint Nagyné Huszár Andrea a nagyatádi Hotel Solar vezetője elmondta, a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük. Ennyi pénzt azonban nem tudnak kigazdálkodni. „Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk” – hangsúlyozta a hotel vezetője. Mint mondta, november elsejével húzzák le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitnak, csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudják venni.

A tizenöt alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találni, de a hotel is segített elhelyezkedni.

Sikerült találniuk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, amely a síszezonra bővíteni szeretné a csapatát.

A dolgozóikat átvennék, majd áprilisban mindenki visszamehetne a somogyi hotelbe. A Hotel Solar egyébként 2007 óta működik, de csak a járvány idején fordult elő, hogy ilyen hosszú időre bezártak.

A Sonline úgy tudja, hogy Somogyban több szálláshely is fontolgat hasonló lépést. A Szállodaszövetség információ szerint a szektor résztvevői kétségbeesettek és sokan döntenek inkább a bezárás mellett.

A nem túl kedvező gazdasági helyzet miatt egyébként sok hotel ára is radikálisan nőtt az idén, így meglepő lehet, hogy arányaiban még mindig olcsóbbak, mint a járvány előtt voltak. Persze, van, amiért megéri fizetni, mint például egy-egy csodás panoráma.

(Forrás: Sonline, képek: Hotel Solar)

rezsi | rezsiemelés | somogy megye | szálloda | áremelkedés

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom