Close
A rezsiemelés miatt bezár ez a magyar hotel

A rezsiemelés miatt bezár ez a magyar hotel

A megnövekedett energiaárak és a várhatóan kevesebb vendégforgalom miatt öt hónapig szünetelnek.

Mint Nagyné Huszár Andrea a nagyatádi Hotel Solar vezetője elmondta, a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük. Ennyi pénzt azonban nem tudnak kigazdálkodni. “Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk” – hangsúlyozta a hotel vezetője. Mint mondta, november elsejével húzzák le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitnak, csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudják venni.

A tizenöt alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találni, de a hotel is segített elhelyezkedni.

Sikerült találniuk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, amely a síszezonra bővíteni szeretné a csapatát.

A dolgozóikat átvennék, majd áprilisban mindenki visszamehetne a somogyi hotelbe. A Hotel Solar egyébként 2007 óta működik, de csak a járvány idején fordult elő, hogy ilyen hosszú időre bezártak.

A Sonline úgy tudja, hogy Somogyban több szálláshely is fontolgat hasonló lépést. A Szállodaszövetség információ szerint a szektor résztvevői kétségbeesettek és sokan döntenek inkább a bezárás mellett.

A nem túl kedvező gazdasági helyzet miatt egyébként sok hotel ára is radikálisan nőtt az idén, így meglepő lehet, hogy arányaiban még mindig olcsóbbak, mint a járvány előtt voltak. Persze, van, amiért megéri fizetni, mint például egy-egy csodás panoráma.

(Forrás: Sonline, képek: Hotel Solar)

szálloda | rezsiemelés | Hotel Solar | hotel | áremelkedés

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram