Close
Magyarország a járvány utáni nyitás egyik legnagyobb nyertese

Magyarország a járvány utáni nyitás egyik legnagyobb nyertese

Az AirDNA szállásadat-elemző cég érdekes következtetésekre jutott a júliusi foglaltsági számok alapján.

Mint összesítésükből kiderül, júliusban 66 százalékos volt a szállások foglaltsága Európában, ami egyben rekordmértékű növekedést is jelent, ugyanakkor a kínálat még mindig négy százalékkal alatta maradt a járvány előtti szintnek.

Az erős kereslet és a megnövekedett kihasználtság lehetővé tette, hogy az európai vendéglátók átlagosan 2,7 százalékkal emeljék az áraikat a tavaly júliusiakhoz képest. A vendégéjszakák száma elérte a 48.9 milliót, ami 7.9 százalékkal több a 2019 júliusiaknál.

A kontinens legfőbb piacai a teljes kínálat 12.9 százalékát biztosították, miközben az elérhető szállások száma 29,5 százalékkal volt kevesebb a járvány előttinél, ez pedig 17,2 százalékkal növelte a kihasználtságot a tavalyi évhez képest,

a legjelentősebb növekedést Lisszabon (51.7 százalék), Budapest (45.3 százalék) és Porto (43.5 százalék) könyvelhette el.

Az utazási kedv helyreállása a nagyvárosokat érintette a legjobban, Dublinba például a második negyedévben 800 százalékkal több foglalás érkezett tavalyhoz képest, míg a belföldi foglalások 60 százalékkal estek vissza. Firenzében 540 százalékkal nőttek a nemzetközi foglalások, míg a belföldiek 8 százalékkal estek, Rómában 488 és 30 százalék ez a két szám.

Az idei év hátralévő részére Európában lefoglalt éjszakák száma 35,9 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát, és 2,2 százalékkal magasabb, mint 2019-ben. Ebben a hónapban Németország kerülhet a lista élére a járvány előtti szinthez képest mért foglalási változások tekintetében: itt összesen 24,8 százalékkal több éjszakát foglaltak le, míg Belgiumban 19,3, Görögország 18,7, Ausztriában pedig 17 százalékos a növekedés.

2022 második negyedévében Magyarországon, Görögországban és Horvátországban 342,1 százalékkal, 116,5 százalékkal és 80,4 százalékkal több nemzetközi Airbnb-foglalás érkezett, mint az előző év azonos időszakában,

miközben a belföldi foglalások ugyanebben az időszakban mindegyik országban visszaestek.

Budapest több olyan listára is felkerült, amely azt mutatja, hogy megéri a fővárosba jönniük a turistáknak, akiknek érdeklődése úgy tűnik, töretlen, noha a legénybúcsúk iránti kereslet épp most nincs a csúcson.

(Forrás: Schengen Visa Info, AirDNA, képek: Getty Images, Unsplash)

.

szállások | AirDNA | foglaltság | turizmus | adatok

FOLYTASD EZZEL

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Ez a híres ókori bizánci-római kastély is leomlott a törökországi földrengésben

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram