Close
Horrornak találod a hotelárakat az idén? Akkor meglepő hírünk van

Horrornak találod a hotelárakat az idén? Akkor meglepő hírünk van

A Mabrian utazási adatelemző cégtől nemrég megtudhattuk, hogy melyek Európa legjobb ár-érték arányú nyári úti céljai, és azt is, hogy melyik légitársaság törölte a legtöbb járatot július első két hetében. Mostani tanulmányukban pedig a főbb európai desztinációk idei szállodaárait vetették össze a 2019-es adatokkal, figyelembe véve a helyi infláció mértékét.

A kutatásból pedig az derül ki, hogy a felfelé száguldó árak ellenére az európai úti célok többségén a hotelek olcsóbbak, mint a járvány előtt voltak már amennyiben az inflációt is számításba vesszük. Eszerint Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Portugália három- és négycsillagos szállodáiban valamint Olaszország ötcsillagos hoteleiben az áremelkedés még mindig alatta marad az infláció szintjének.

Persze, itt is vannak kivételek, melyek közé például Görögország is tartozik:

itt az ötcsillagos szállodák esetében akár 134 százalékos emelkedést is láthatunk a járvány előtti szinthez képest,

miközben az infláció hét százalék alatt maradt. A három- és négycsillagos szállodák eközben kevésbé, de még így is az inflációt meghaladó mértékben, harmincegy illetve nyolcvankét százalékkal nőttek.

Általában is jellemző Európa-szerte, hogy kategóriánként különböző mértékben emelkedtek az árak: a háromcsillagos szállodákban tizenkét, a négycsillagosokban tizennyolc, az ötcsillagosokban pedig huszonöt százalékos volt a növekedés, míg az infláció tizenegy százalékra rúgott.

Olaszországban és Nagy-Britanniában ugyanakkor a legszembetűnőbb áremelkedés a háromcsillagos kategóriában figyelhető meg,

míg Görögországhoz hasonlóan Spanyolországban, Németországban és Franciaországban is az ötcsillagos szolgáltatásoknál kell a legnagyobb drágulással számolni.

Olaszországban a három-, négy- és ötcsillagos szállodák huszonhét, hét és négy százalékkal emelték az áraikat körülbelül kilenc százalékos infláció mellett. Nagy-Britanniában a háromcsillagos szállodák mintegy hét százalékkal drágultak, míg a négy- és ötcsillagosok árai alacsonyabbra jönnek ki, mint a járvány előtt voltak.

Franciaországban a három-, négy- és ötcsillagos szállodák árai két, öt illetve húsz százalékkal emelkedtek majdnem nyolc százalékos infláció mellett, míg Spanyolországban négy, hat és tizenhárom százalékkal nőttek majdnem tizennégy százalékos inflációnál.

Ami a hazai helyzetet illeti: ennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest és ebben a két balatoni városban kell a legtöbbet fizetni értük.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

 

infláció | hotel | drágulás | szálloda | árak

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram