Horrornak találod a hotelárakat az idén? Akkor meglepő hírünk van

A Mabrian utazási adatelemző cégtől nemrég megtudhattuk, hogy melyek Európa legjobb ár-érték arányú nyári úti céljai, és azt is, hogy melyik légitársaság törölte a legtöbb járatot július első két hetében. Mostani tanulmányukban pedig a főbb európai desztinációk idei szállodaárait vetették össze a 2019-es adatokkal, figyelembe véve a helyi infláció mértékét.

A kutatásból pedig az derül ki, hogy a felfelé száguldó árak ellenére az európai úti célok többségén a hotelek olcsóbbak, mint a járvány előtt voltak már amennyiben az inflációt is számításba vesszük. Eszerint Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Portugália három- és négycsillagos szállodáiban valamint Olaszország ötcsillagos hoteleiben az áremelkedés még mindig alatta marad az infláció szintjének.

Persze, itt is vannak kivételek, melyek közé például Görögország is tartozik:

itt az ötcsillagos szállodák esetében akár 134 százalékos emelkedést is láthatunk a járvány előtti szinthez képest,

miközben az infláció hét százalék alatt maradt. A három- és négycsillagos szállodák eközben kevésbé, de még így is az inflációt meghaladó mértékben, harmincegy illetve nyolcvankét százalékkal nőttek.

Általában is jellemző Európa-szerte, hogy kategóriánként különböző mértékben emelkedtek az árak: a háromcsillagos szállodákban tizenkét, a négycsillagosokban tizennyolc, az ötcsillagosokban pedig huszonöt százalékos volt a növekedés, míg az infláció tizenegy százalékra rúgott.

Olaszországban és Nagy-Britanniában ugyanakkor a legszembetűnőbb áremelkedés a háromcsillagos kategóriában figyelhető meg,

míg Görögországhoz hasonlóan Spanyolországban, Németországban és Franciaországban is az ötcsillagos szolgáltatásoknál kell a legnagyobb drágulással számolni.

Olaszországban a három-, négy- és ötcsillagos szállodák huszonhét, hét és négy százalékkal emelték az áraikat körülbelül kilenc százalékos infláció mellett. Nagy-Britanniában a háromcsillagos szállodák mintegy hét százalékkal drágultak, míg a négy- és ötcsillagosok árai alacsonyabbra jönnek ki, mint a járvány előtt voltak.

Franciaországban a három-, négy- és ötcsillagos szállodák árai két, öt illetve húsz százalékkal emelkedtek majdnem nyolc százalékos infláció mellett, míg Spanyolországban négy, hat és tizenhárom százalékkal nőttek majdnem tizennégy százalékos inflációnál.

Ami a hazai helyzetet illeti: ennyit drágultak a hazai szállások 2019-hez képest és ebben a két balatoni városban kell a legtöbbet fizetni értük.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

 

drágulás | szálloda | hotel | infláció | árak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom