Close
Ez a légitársaság törli a legtöbb járatot július első két hetében Európában

Ez a légitársaság törli a legtöbb járatot július első két hetében Európában

A Mabrian turisztikai adatelemző cég azt elmúlt hetek menetrendjeit tanulmányozta, hogy megtudja, ez idő alatt mely légitársaságok törölték a legtöbb járatot.

Az összesítés szerint az easyJetnél, a Turkish Airlinesnál, a Scandinavian Airlinesnál, a Wizz Airnél, a Vuelingnél, a TUI flynál, a Wizz UK-nél, a Unitednél, az Air Europánák és a Saudiánál kellett a legtöbb lemondással számolni.

„Ezek a légitársaságok összesen több mint kétezer járatot töröltek a július 1. és július 15. közötti időszakra vonatkozóan, amihez hasonlóra még nem volt példa. A kialakult helyzet a légitársaságok és repülőterek munkaerő-piaci nehézségeit tükrözi, amelyek miatt nem tudnak visszatérni a 2019-es kapacitási szintre” – áll a Mabrian közleményében.

A június 14. és 28. között ütemezett menetrendi tervekhez képest az EasyJet törölte a legtöbb járatot, összesen 1394-et július első két hetére.

A Turkish Airlines 399, a Scandinavian Airlines 145, a Wizz 86, a Vueling 69, a TUI fly 51, a Wizz UK 45, a United 30, az Air Europa 12, a Saudiá pedig 11 járatot mondott le. Mint a Mabrian hozzátette, az is nagyon szokatlan, hogy a légitársaságok ilyen rövid időn belül törlik a menetrend szerinti járataikat, éppen a nyári szezon csúcspontján.

A járatszámok ugyanakkor önmagukban nem tükrözik, hogy ez a menetrend hány százalékát jelenti.

Míg az easyJetnél mindössze öt és fél százalékát, a Turkish Airlinesnál, ahol a legmagasabb a törölt járatok aránya, közel hét százalékot tesz ki. A teljes kapacitás viszonylatában ezek a számok minden légitársaságnál viszonylag alacsonyak, a legalacsonyabbak viszont az Air Europánál, amely a járatainak kevesebb mint fél százalékát törölte. Vagyis a tervek szerint 200 járatukból 199 elindul. Persze, ez egyáltalán nem vigasz azoknak, akiknek épp arra az egy járatra szólt a jegyük.

Itt adunk néhány ötletet ahhoz, hogy elkerüld a reptéri káoszt, itt pedig a Budapest Airport kisokosát olvashatod, amelyet a fennakadások esetére állított össze.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash, Pixabay)

 

járat | törölt | Európa | járattörlések | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram