Kisokost állított össze a Budapest Airport a reptéri fennakadások esetére

A légiközlekedési problémák Budapesten is éreztetik a hatásukat, ezért a reptér rendszerezte az ezekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Az európai repülőtereken a munkaerőhiány és a megnövekedett forgalom elsősorban a földi kiszolgálásban okoz fennakadásokat, ami miatt járatkésések vagy kimaradások is előfordulnak.

A fővárosi repülőterén jelenleg nyugalom van, az indulás előtti várakozási idő nem nőtt,

és az utasbiztonsági ellenőrzés során most is legfeljebb tíz percet kell várakozni. Továbbra is ajánlott ugyanakkor az indulás előtt két órával korábban érkezni rövid távú járatok esetén, tengeren túli repülésnél viszont három órát javasolnak. Parkolóhelyet érdemes előre foglalni, mert a nagyobb forgalomban nehezebb helyet találni.

A kép illusztráció

Járattörlések és késések

A Liszt Ferenc repülőtéren hetente mintegy tíz-tizenöt járatot törölnek, ami összességében nagyon alacsony a járatok teljes számához viszonyítva, és a repülőtér működését csak kis mértékben befolyásolja. A járattörlések egyik oka, hogy a reptér a felhalmozódott késések miatt az utolsó járatot nem tudja fogadni, így az már nem is száll fel. A másik indok, hogy más repülőtereken nem tudják kiszolgálni az adott járatot munkaerőhiány miatt, így a gép nem érkezik meg Budapestre.

A menetrendi változások a Budapest Airport honlapján is követhetők, az utasok viszont nem a reptérrel, hanem a légitársaságokkal állnak szerződésben, ezért

járattörlés és késés esetén a légitársaságokkal kell felvenniük a kapcsolatot,

melyek elérhetőségeiről és földi kiszolgálóiról is listát állított össze a reptér.

Később érkező bőröndök

Mint írják, a repülőtér-üzemeltető elnézést kér azoktól az utasoktól, akik a vasárnap éjszakai lassú poggyászkirakodás miatt több órát várakoztak. A vállalat levonta a tanulságokat, és a légitársasággal, valamint az érintett földi kiszolgáló céggel együtt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló helyzet a jövőben ne fordulhasson elő.

Hozzáteszik, hogy az elmúlt napokban sajnos légitársaságoktól függetlenül általános tapasztalat számos repülőtéren, hogy az érkező járatok nem vagy csak részben hozzák el a feladott poggyászokat. Optimális esetben a poggyászok még aznap, egy másik járattal megérkeznek, viszont az is előfordulhat, hogy csak egy-két napos késéssel jutnak el Budapestre. Ez az eset kizárólag érkező járatoknál fordul elő, a budapesti repülőtéren minden járat minden csomagja felkerült és fel fog kerülni az adott repülőgépre.

A csomagkésésekből adódó légitársasági kötelezettséget ez a rendelet szabályozza. Ebben az esetben az utasnak

az adott légitársaság földi kiszolgálóját kell keresni,

melyek elérhetősége a Budflyer Facebook-oldalán található.

Ilyenkor örülhetünk, hogy nem a világ egyik legzsúfoltabb repteréről kell indulnunk. De ha továbbra is aggódunk a reptéri káosz miatt, ez a nyolc tipp segíthet, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

(Forrás: Budflyer, képek: Unsplash, Getty Images)

 

késések | budapesti repülőtér | budapest airport | járattörlés | ferihegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom