Close
Kisokost állított össze a Budapest Airport a reptéri fennakadások esetére

Kisokost állított össze a Budapest Airport a reptéri fennakadások esetére

A légiközlekedési problémák Budapesten is éreztetik a hatásukat, ezért a reptér rendszerezte az ezekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Az európai repülőtereken a munkaerőhiány és a megnövekedett forgalom elsősorban a földi kiszolgálásban okoz fennakadásokat, ami miatt járatkésések vagy kimaradások is előfordulnak.

A fővárosi repülőterén jelenleg nyugalom van, az indulás előtti várakozási idő nem nőtt,

és az utasbiztonsági ellenőrzés során most is legfeljebb tíz percet kell várakozni. Továbbra is ajánlott ugyanakkor az indulás előtt két órával korábban érkezni rövid távú járatok esetén, tengeren túli repülésnél viszont három órát javasolnak. Parkolóhelyet érdemes előre foglalni, mert a nagyobb forgalomban nehezebb helyet találni.

A kép illusztráció

Járattörlések és késések

A Liszt Ferenc repülőtéren hetente mintegy tíz-tizenöt járatot törölnek, ami összességében nagyon alacsony a járatok teljes számához viszonyítva, és a repülőtér működését csak kis mértékben befolyásolja. A járattörlések egyik oka, hogy a reptér a felhalmozódott késések miatt az utolsó járatot nem tudja fogadni, így az már nem is száll fel. A másik indok, hogy más repülőtereken nem tudják kiszolgálni az adott járatot munkaerőhiány miatt, így a gép nem érkezik meg Budapestre.

A menetrendi változások a Budapest Airport honlapján is követhetők, az utasok viszont nem a reptérrel, hanem a légitársaságokkal állnak szerződésben, ezért

járattörlés és késés esetén a légitársaságokkal kell felvenniük a kapcsolatot,

melyek elérhetőségeiről és földi kiszolgálóiról is listát állított össze a reptér.

Később érkező bőröndök

Mint írják, a repülőtér-üzemeltető elnézést kér azoktól az utasoktól, akik a vasárnap éjszakai lassú poggyászkirakodás miatt több órát várakoztak. A vállalat levonta a tanulságokat, és a légitársasággal, valamint az érintett földi kiszolgáló céggel együtt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló helyzet a jövőben ne fordulhasson elő.

Hozzáteszik, hogy az elmúlt napokban sajnos légitársaságoktól függetlenül általános tapasztalat számos repülőtéren, hogy az érkező járatok nem vagy csak részben hozzák el a feladott poggyászokat. Optimális esetben a poggyászok még aznap, egy másik járattal megérkeznek, viszont az is előfordulhat, hogy csak egy-két napos késéssel jutnak el Budapestre. Ez az eset kizárólag érkező járatoknál fordul elő, a budapesti repülőtéren minden járat minden csomagja felkerült és fel fog kerülni az adott repülőgépre.

A csomagkésésekből adódó légitársasági kötelezettséget ez a rendelet szabályozza. Ebben az esetben az utasnak

az adott légitársaság földi kiszolgálóját kell keresni,

melyek elérhetősége a Budflyer Facebook-oldalán található.

Ilyenkor örülhetünk, hogy nem a világ egyik legzsúfoltabb repteréről kell indulnunk. De ha továbbra is aggódunk a reptéri káosz miatt, ez a nyolc tipp segíthet, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

(Forrás: Budflyer, képek: Unsplash, Getty Images)

 

budapest | budapest airport | kisokos | járattörlés | ferihegy

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ebben az országban találjuk a bolygó legszebb partszakaszait

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram