Close
Durva szembesülni azzal, mennyit késnek azok a repülőgépek, amelyek Bukarestből indulnak

Durva szembesülni azzal, mennyit késnek azok a repülőgépek, amelyek Bukarestből indulnak

A járatok több mint 40 százalékánál több mint harminc perces késést regisztráltak a bukaresti Henri Coanda Repülőtéren a június 30. és július 6. közötti időszakban, 56 járatot pedig töröltek a légitársaságok.

A légitársaságok a pilóták vagy utaskísérők hiányával, a repülőgépek meghibásodásával, a csomagok ki- és berakodásának elhúzódásával vagy a személyzet kényszerű cseréjével magyarázták a késéseket. A bukaresti repülőtereket üzemeltető társaság (CNAB) szerint a 957 késés megoszlása nagyjából megfelel a bukaresti nemzetközi repülőteret használó légitárságok piaci részesedésének,

a legtöbb késést a Wizzair (264), a Tarom (162), a Ryanair (148) és a Blue Air (99) járatainál regisztrálták az utóbbi hét napon.

Ugyanebben az időszakban 30 Bukarestből induló és 26 ide érkező járatot töröltek a légitársaságok. Június 30. és július 6. között 1189 járatot fogadott és 1177-et indított a bukaresti Henri Coanda Repülőtér.

A román fogyasztóvédelem (ANPC) a hét elején közölte: ellenőrzéseket indított a reptéri fennakadások és járattörlések miatt bepanaszolt légitársaságoknál, de nem a bírságolásra, hanem arra összpontosít, hogy megelőzze a panaszok számának megsokszorozódását.

Ez is érdekelhet:

bukarest | járat | reptér | késés | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram