Close
Úgy osztogatja a repülési tilalmakat ez a város, mint a cukrot

Úgy osztogatja a repülési tilalmakat ez a város, mint a cukrot

Miközben egyre több ország törli el a beutazási korlátozásokat, Hongkong újabb három légitársaság járatait függesztette fel, ezzel százra növelve azon cégek számát, amelyek idén már kaptak eltiltást.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott légitársaság öt napig nem szállíthat a városba utasokat a megadott útvonalon. Legutóbb az Emirates, a Qatar Airways és a Thai Airways járta meg, amiért Coviddal fertőzött utazók érkeztek a fedélzetén.

A tilalom akkor lép életbe, ha az utasok legalább 5%-ának, vagy legalább öt embernek lesz pozitív a tesztje az érkezéskor,

de akkor is szankcionálják a légitársaságot, ha az utasok nem rendelkeznek megfelelő dokumentumokkal.

Ezzel párhuzamosan, Kína után Hongkong is lassanként lazít a beutazókra vonatkozó karanténszabályokon, például fontolgatják, hogy a mostani hétről öt napra rövidítik a karanténhotelben eltöltendő időt, a fennmaradó két napra pedig már az otthonukban maradhatnak az utazók, akiknek jelenleg csak egy meghatározott köre léphet be az országba, a külföldi turisták előtt ugyanis még nem nyitották meg a határokat.

Az egyik, járvány alatt felhúzott karanténhotel

A légitársaságok bizonytalan helyzete miatt a magángéppel utazás jóval megbízhatóbbnak tűnik, különösen azoknak, akik az állataikat is vinnék. Mire pedig a város megnyitja a kapuit, lehet, hogy egy egészen más közeg lesz, mint amilyennek megismertük.

(Forrás: Simple Flying, Bloomberg, képek: Unsplash)

repülés | repülési tilalom | covid | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom