Close
“Ezeket a számokat nem lehet kitermelni”: tizenháromszorosára nő az egri Macok Bisztró gázszámlája

“Ezeket a számokat nem lehet kitermelni”: tizenháromszorosára nő az egri Macok Bisztró gázszámlája

Az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa az ATV Heti napló című műsorának beszélt az elszálló rezsiárakról.

Mint mondta, eddig télen az étteremben és a tizenöt szobás hotelben hétszázezer forintos gázszámlát fizettek, most ennek a tizenháromszorosát kellene fizetniük, azaz nyolcmillió forintot. Ez ráadásul már a mérsékelt összeg, korábban húszszoros áron adták volna nekik a gázt.

Ezeket a számokat nem lehet kitermelni. Nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért, vagy egy szobát százezrekért adni”

– mondta Mucsinka János.

Az étteremben kondenzációs gázkazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat, emellett úgy tűnik, hogy a szállodai és éttermi létszámot is csökkenteniük kell –  a szállodában és az étteremben negyvenkilenc ember dolgozik.

A tulajdonos arról is beszélt, hogy

az étterem forgalmán már lehet érezni, hogy az emberek óvatosabban költenek.

Az energiaárak emelkedése nemcsak a magyar vendéglátókat viseli meg: Olaszországban egészen drámai módon tiltakoznak az éttermesek az elszálló költségek ellen, és egy brit Michelin-csillagos pub séfje is elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük.

(Forrás: 24.hu, képek: Imola Udvarház)

gáz | macok bisztró | imola udvarház | eger | áremelés

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram