Ősztől ingyen kapják a gázt az „olaszországi Texas” lakosai

A tartományban élők azon szerencsés kevesek közé tartoznak, akiknek nem kell aggódniuk az energiaárak miatt.

Októbertől nem kell fizetniük a gázért az olaszországi Basilicata tartomány lakosainak, miután a hét elején elfogadták az erről szóló törvényt. Mi több, nemcsak ezen a télen, hanem a következő hét évben, egészen 2029-ig elfelejthetik ezt a problémát, miután a tartományi önkormányzat megállapodást kötött a három nagy, helyben működő szénhidrogén-céggel az Enivel, a Totallal és Shellel.

Olajüzem Viggianóban

A cégek környezetvédelmi kompenzációként biztosítják az ingyenes gázt cserébe azért, hogy ott folytathatnak kitermelést.

A dél-olaszországi, Basilicata ritkán lakott, főleg mezőgazdasági területekből álló tartomány, ugyanakkor ott található az ország legnagyobb olaj- és metánlelőhelye is, így kapta az „olasz Texas” elnevezést.

Vito Bardi tartományi kormányzó arról állapodott meg az energiacégekkel, hogy évente mintegy 200 millió köbméter gázt biztosítanak a lakosoknak egyfajta környezetvédelmi adóként. A kedvezmény csak a háztartásokra vonatkozik, cégekre nem, és a becslések szerint mintegy 110 ezer családot érint.

Bár a fogyasztás ingyenes lesz, a szolgáltatásért és a karbantartásért továbbra is fizetni kell, de a kedvezményezettek teljes energiaszámlája így is a felére csökken.

Épülő üzem a Tempa Rossa-i olajmezőn

Ha Basilicatába költöznénk, könnyen lehet, hogy kifogunk egy egyeurós ingatlant, persze mielőtt belevágunk, nem árt alaposan átgondolni, hogy tényleg ezt akarjuk-e, mert egy ilyen projekt nem való mindenkinek.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

ingyen | olaszország | gáz | olaj | basilicata

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom