Close
Minden eddiginél könnyebben lehet egyeurós olasz házhoz jutni

Minden eddiginél könnyebben lehet egyeurós olasz házhoz jutni

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket a hetente felbukkanó, Olaszországból érkező egyeurós ingatlanvásárlási ajánlatokra, de amit Laurenzana ígér, olyat még egy korábbi akció sem hirdetett meg.

A bájos kisváros a déli Basilicata régióban található, és sorstársaihoz hasonlóan az elnéptelenedés ellen küzdve olcsón megszerezhető ingatlanokkal csalogat új lakókat. Különféle méretű és állapotú házakat kínál egyeurós kikiáltási árral – a többi csábos ajánlathoz képest azzal a különbséggel,

hogy a leendő laurenzanai lakosnak nem kell több ezer eurós letétet fizetnie.

Az általános gyakorlat szerint a vevők visszakapják azt a pénzt a felújítások befejeztével, Laurenzana elöljárói ellenben úgy döntöttek, megkönnyítik a pályázók dolgát, és megspórolják ezt a macerát. A vevőnek viszont három hónapon belül meg kell kezdenie a munkálatokat, aminek aztán három év alatt be kell fejeződnie.

A fallal körbevett település története egészen a középkorig nyúlik vissza. Legfőbb látnivalója egy szikla tetején álló 12–13. századi kastély, a falu történelmi központja pedig tele van szűk kis sikátorokkal. A közelben található  az Appennino Lucano Val D’Agri Lagonegrese nemzeti park, ahol nagyokat lehet kirándulni és biciklizni.

A településre költözés iránt érdeklődőknek ki kell tölteniük egy formulát, melyben pontosan vázolják a kiszemelt ingatlan felújítására vonatkozó terveket. További információkat errefelé érdemes keresni.

Egyeurós álmok

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió – leginkább Szicília és pár déli olasz környék – apró városa ajánlott fel egyeurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A botrányosan olcsó árak híre természetesen futótűzként terjedt el, és világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára. A friss olaszház-tulajdonosok ebben a cikkünkben meséltek arról, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot. Castropignano település vezetése is követi néhány olaszországi sorstársa példáját, és eladja romos állapotban lévő ingatlanjait, de nem a megszokott módon.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom