Close
Minden eddiginél könnyebben lehet egyeurós olasz házhoz jutni

Minden eddiginél könnyebben lehet egyeurós olasz házhoz jutni

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket a hetente felbukkanó, Olaszországból érkező egyeurós ingatlanvásárlási ajánlatokra, de amit Laurenzana ígér, olyat még egy korábbi akció sem hirdetett meg.

A bájos kisváros a déli Basilicata régióban található, és sorstársaihoz hasonlóan az elnéptelenedés ellen küzdve olcsón megszerezhető ingatlanokkal csalogat új lakókat. Különféle méretű és állapotú házakat kínál egyeurós kikiáltási árral – a többi csábos ajánlathoz képest azzal a különbséggel,

hogy a leendő laurenzanai lakosnak nem kell több ezer eurós letétet fizetnie.

Az általános gyakorlat szerint a vevők visszakapják azt a pénzt a felújítások befejeztével, Laurenzana elöljárói ellenben úgy döntöttek, megkönnyítik a pályázók dolgát, és megspórolják ezt a macerát. A vevőnek viszont három hónapon belül meg kell kezdenie a munkálatokat, aminek aztán három év alatt be kell fejeződnie.

A fallal körbevett település története egészen a középkorig nyúlik vissza. Legfőbb látnivalója egy szikla tetején álló 12–13. századi kastély, a falu történelmi központja pedig tele van szűk kis sikátorokkal. A közelben található  az Appennino Lucano Val D’Agri Lagonegrese nemzeti park, ahol nagyokat lehet kirándulni és biciklizni.

A településre költözés iránt érdeklődőknek ki kell tölteniük egy formulát, melyben pontosan vázolják a kiszemelt ingatlan felújítására vonatkozó terveket. További információkat errefelé érdemes keresni.

Egyeurós álmok

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió – leginkább Szicília és pár déli olasz környék – apró városa ajánlott fel egyeurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A botrányosan olcsó árak híre természetesen futótűzként terjedt el, és világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára. A friss olaszház-tulajdonosok ebben a cikkünkben meséltek arról, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot. Castropignano település vezetése is követi néhány olaszországi sorstársa példáját, és eladja romos állapotban lévő ingatlanjait, de nem a megszokott módon.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom