Close
Már azt hittük, nem jöhet mesésebb egyeurós olaszház-ajánlat, de tévedtünk

Már azt hittük, nem jöhet mesésebb egyeurós olaszház-ajánlat, de tévedtünk

Mi lehet jobb annál, mint egy euróért ingatlanhoz jutni egy bájos olasz településen? Esetleg az, ha még 25 ezer eurót is adnak mellé a felújításhoz.

Az elsőre hihetetlennek hangzó kampányt Szicília egykori fővárosa, Troina indította el. A városka azon települések közé tartozik, melyek ehhez hasonló akciókkal küzdenek az elnéptelenedés ellen, és így próbálják meg életben tartani a közösségüket. A település elöljárói első körben harminc ingatlant kínálnak fel, a közeljövőben további száz otthon eladását remélik.

A hivatalosan is Olaszország legszebb városai közé sorolt Troina Szicília legnagyobb nemzeti parkjának szomszédságában rejtőzik, tavak, erdők, narancs- és olajfaligetek között, nem is annyira távol a híres Etnától.

A szokás szerint egyeurós kikiáltási árról induló ingatlanok majdani tulajdonosainak ötezer eurót kell letétbe helyezniük, két év múlva pedig el kell kezdeniük a házak felújítását, amire maximum 25 ezer euró értékben támogatást kaphatnak.

Erre szükségük is lesz, mert ezeknek az egy euróért meghirdetett ingatlanok többsége jelentős javításra szorul. Cserébe három évig hatalmas adókedvezményben részesülnek.

Egyeurós álmok

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió – leginkább Szicília és pár déli olasz környék – apró városa ajánlott fel egyeurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A botrányosan olcsó árak híre természetesen futótűzként terjedt el, és világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára. A friss olaszház-tulajdonosok ebben a cikkünkben meséltek arról, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot. Castropignano település vezetése is követi néhány olaszországi sorstársa példáját, és eladja romos állapotban lévő ingatlanjait, de nem a megszokott módon.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

 

ajánlat | szicília | troina | támogatás | egyeurós

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram