Az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa az ATV Heti napló című műsorának beszélt az elszálló rezsiárakról.
Mint mondta, eddig télen az étteremben és a tizenöt szobás hotelben hétszázezer forintos gázszámlát fizettek, most ennek a tizenháromszorosát kellene fizetniük, azaz nyolcmillió forintot. Ez ráadásul már a mérsékelt összeg, korábban húszszoros áron adták volna nekik a gázt.
Ezeket a számokat nem lehet kitermelni. Nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért, vagy egy szobát százezrekért adni"
– mondta Mucsinka János.
Az étteremben kondenzációs gázkazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat, emellett úgy tűnik, hogy a szállodai és éttermi létszámot is csökkenteniük kell – a szállodában és az étteremben negyvenkilenc ember dolgozik.
A tulajdonos arról is beszélt, hogy
az étterem forgalmán már lehet érezni, hogy az emberek óvatosabban költenek.
Az energiaárak emelkedése nemcsak a magyar vendéglátókat viseli meg: Olaszországban egészen drámai módon tiltakoznak az éttermesek az elszálló költségek ellen, és egy brit Michelin-csillagos pub séfje is elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük.
(Forrás: 24.hu, képek: Imola Udvarház)
áremelés | imola udvarház | macok bisztró | eger | gáz
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!