Close
Egy Michelin-csillagos étterem séfje elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük, még mindig nem hisszük el

Egy Michelin-csillagos étterem séfje elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük, még mindig nem hisszük el

Még a legvadabb tippjeink sem közelítették meg a horrorisztikus valóságot.

Tom Kerridge, az egyik legismertebb brit séf saját, Michelin-csillagos pubjának számláját (azaz annak egészen félelmetes növekedését) osztotta meg egy BBC-nek adott interjúban. A séf szerint a téli hónapokban a Michelin-csillagos pub átlagosan hatvanezer fontos rezsije idén négyszázhúszezer fontra növekszik.

Ez konkrétan hétszeres növekedést jelent az energiakiadásokban, forintra átszámítva pedig még döbbenetesebben hangzik az összeg: az eddigi 27,4 millió forint 192,4 millió forintra növekszik a rezsi.

A híres séf szerint a vendéglátószakmában horrorisztikus tél várható, ezért ő is és számos másik vendéglátóhely-tulajdonos energia-ársapkát várna a kormánytól és további anyagi segítséget, melyet a lakosság már megkapott, azonban a vendéglátósok még nem.

A vendéglátóhelyeknél az árnövekedésben rengeteg faktor szerepet játszik: a világítástól a légkondicionáláson és a fűtésen át a konyha teljes működéséig minden egyes kiadás legalább négyszer, de inkább hat-hétszer drágább lesz.

Több séf is egyetért abban, hogy a gyors és hatásos segítség nemhogy jól jön, de egyenesen életbe vágó, ugyanis a koronavírus alatti kivéreztetésre érkező energiaválságot csak így lehet átvészelni úgy, hogy ne álljon az egész szakma hónapok múlva a földbe.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)

vendéglátás | energiaárak | séf | brit | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Egészen váratlan dologgal rukkolt elő II. Erzsébet és Diana egykori magánszakácsa

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom