Close
Hibrid fesztiválprogrammal jön a BFI Londoni Filmfesztivál, amit mi is megnézhetünk

Hibrid fesztiválprogrammal jön a BFI Londoni Filmfesztivál, amit mi is megnézhetünk

A 64. BFI Londoni Filmfesztiválon (LFF) ötvennyolc nagyon izgalmas alkotást mutatnak be, ezek közül csak négyet vetítenek kizárólag moziban, tizet moziban és online, a többit pedig csak online láthatja a mustra közönsége. Mutatjuk, melyek is ezek, és miért érdemes követni.

Az októberi fesztivál Steve McQueen filmjével, a Mangrove-val nyílik meg és Francis Lee művével, az Ammonite-tal zárul. A Variety.com beszámolója szerint a programban szerepel Harry Macqueen szerelmesfilmje, a Supernova Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, Rob Lemkin drámája, az African Apocalypse, amelyben egy brit-nigériai költő és aktivista, a film társ-forgatókönyvírója Nyugat-Afrikába utazik, hogy felfedje egy gyarmati gyilkos titkait, akinek szelleme tovább él, valamint Básszám Tarik alkotása, a Mogul Mowgli, amely Ahmed brit-pakisztáni rappert mutatja be, akinek életét egy betegség változtatja meg.

Malgorzata Szumowska lengyel rendező a Never Gonna Snow Again című filmjével jelentkezik, a Sundance-győztes Josephine Deckeről a Shirley-t láthatja a közönség, az argentin Natalia Meta pedig a The Intruder című pszichothrillerrel szerepel a fesztiválon. Az indiai Csaitanja Tamhane filmje, a The Discipline és Rezvan Szumit műve, a The Salt in Our Waters Dél-Ázsiát képviseli a mustrán. A londoni nézők a David Byrne’s American Utopia című Spike Lee-produkciót is láthatják.

Az idei hibrid formátumban megszervezett fesztiválon a nyitó- és zárófilmmel együtt csupán négy filmet vetítenek kizárólag a mozikban, tíz filmnek terveznek mozis és online vetítést, a program többi része kizárólag online zajlik majd. Ben Roberts, a fesztivált szervező Brit Filmintézet (BFI) igazgatója elmondta:

Bár az idei fesztivál válságban született, mégis az idei LFF biztosítja majd a legnagyobb hozzáférést a rendezvényhez. Mindannyian vissza akarunk térni a mozikba, filmvásznon nézni a filmeket együtt, elmerülve. És szeretnénk a világ minden részéről filmeket látni, hallgatni a különböző hangokat és távlatokat. Az LFF jelen verziója mindkét célt megvalósítja

– fogalmazott Tricia Tuttle, a BFI Londoni Filmfesztivál igazgatója.

Részlet Steve McQueen: Mangrove című alkotásából, ami a fesztivál nyitófilmje lesz

A BFI Londoni Filmfesztivált október 7. és 18. között rendezik meg, a teljes programot itt tudod megnézni. Úgyhogy írjuk is fel gyorsan a naptárba, mert az biztos, hogy lesz mit nézni!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom