Close
Hibrid fesztiválprogrammal jön a BFI Londoni Filmfesztivál, amit mi is megnézhetünk

Hibrid fesztiválprogrammal jön a BFI Londoni Filmfesztivál, amit mi is megnézhetünk

A 64. BFI Londoni Filmfesztiválon (LFF) ötvennyolc nagyon izgalmas alkotást mutatnak be, ezek közül csak négyet vetítenek kizárólag moziban, tizet moziban és online, a többit pedig csak online láthatja a mustra közönsége. Mutatjuk, melyek is ezek, és miért érdemes követni.

Az októberi fesztivál Steve McQueen filmjével, a Mangrove-val nyílik meg és Francis Lee művével, az Ammonite-tal zárul. A Variety.com beszámolója szerint a programban szerepel Harry Macqueen szerelmesfilmje, a Supernova Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, Rob Lemkin drámája, az African Apocalypse, amelyben egy brit-nigériai költő és aktivista, a film társ-forgatókönyvírója Nyugat-Afrikába utazik, hogy felfedje egy gyarmati gyilkos titkait, akinek szelleme tovább él, valamint Básszám Tarik alkotása, a Mogul Mowgli, amely Ahmed brit-pakisztáni rappert mutatja be, akinek életét egy betegség változtatja meg.

Malgorzata Szumowska lengyel rendező a Never Gonna Snow Again című filmjével jelentkezik, a Sundance-győztes Josephine Deckeről a Shirley-t láthatja a közönség, az argentin Natalia Meta pedig a The Intruder című pszichothrillerrel szerepel a fesztiválon. Az indiai Csaitanja Tamhane filmje, a The Discipline és Rezvan Szumit műve, a The Salt in Our Waters Dél-Ázsiát képviseli a mustrán. A londoni nézők a David Byrne’s American Utopia című Spike Lee-produkciót is láthatják.

Az idei hibrid formátumban megszervezett fesztiválon a nyitó- és zárófilmmel együtt csupán négy filmet vetítenek kizárólag a mozikban, tíz filmnek terveznek mozis és online vetítést, a program többi része kizárólag online zajlik majd. Ben Roberts, a fesztivált szervező Brit Filmintézet (BFI) igazgatója elmondta:

Bár az idei fesztivál válságban született, mégis az idei LFF biztosítja majd a legnagyobb hozzáférést a rendezvényhez. Mindannyian vissza akarunk térni a mozikba, filmvásznon nézni a filmeket együtt, elmerülve. És szeretnénk a világ minden részéről filmeket látni, hallgatni a különböző hangokat és távlatokat. Az LFF jelen verziója mindkét célt megvalósítja

– fogalmazott Tricia Tuttle, a BFI Londoni Filmfesztivál igazgatója.

Részlet Steve McQueen: Mangrove című alkotásából, ami a fesztivál nyitófilmje lesz

A BFI Londoni Filmfesztivált október 7. és 18. között rendezik meg, a teljes programot itt tudod megnézni. Úgyhogy írjuk is fel gyorsan a naptárba, mert az biztos, hogy lesz mit nézni!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

film | mozi | Anglia | london | colin firth

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram