Két természetvédelmi terület között épül meg a világ új "mindfullness" fellegvára

Egy vadonatúj „mindfulness megaváros” épül az ázsiai országban, amelynek célja, hogy a modern buddhizmus első számú úti céljává váljon. 

A dél-ázsiai ország, Bhután nemrégiben bemutatta új, modern városának terveit, melyet a Bjarke Ingels Group (BIG) álmodott meg. A tervezőiroda Bhután királyának elképzeléseit keltené életre a "Gelephu Mindfulness City"-vel.

A kétszázötvenezer hektáros város Bhután déli részén helyezkedne el, hogy a helyi hagyományok, a természet és a modern életvitel olvasztótégelyévé váljon, a Phibsoo Wildlife Sanctuary és a Royal Manas Nemzeti Park között.

A területen áthaladó harmincöt folyó és patak között tizenegy városrész épülne.

A tervezés során a régió rizsföldjeit is figyelembe vették, melyek a monszun okozta áradások ellen is védelmet nyújtanának.

A város központi látványossága lesz a Vajrayana, amely egyfajta spirituális központként fog működni, lehetővé téve, hogy

a turisták bepillantást nyerjenek a szerzetesek mindennapi életébe.

Emellett helyet kap majd itt egy egészségügyi központ, egy üvegház, és egy repülőtér is. A megaváros gátjai a természet és a kultúra együttélésének megtestesítőjeként jelennek meg a koncepcióban, melyek egyben kilátópontok is lesznek a meditatív sétákon résztvevők számára.

A jövő mindfullness városa jó irányban halad afelé, hogy valósággá váljon minden vele kapcsolatos nagyszabású elképzelés. Gelephu ugyanis már rendelkezik turisztikai infrastruktúrával, például szállodákkal, december 23-án pedig elérte első mérföldkövét is a régió azzal, hogy hivatalosan is megnyitott az új repülőtere.

(Forrás: TimeOut, fotók: BIG, címlapfotó: Getty)

BIG | fejlesztés | gelephu | jövőváros | mindfullness

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom