Megadta magát, leszakadt egy darab a világ egyik legfestőibb útjából

A kaliforniai Big Sur partvidéke az egyik leglátványosabb helyszín, ahol autózni lehet. Az építményt azonban rendszeresen érik balesetek, és így történt ez most is.

A napok óta tartó heves esőzések, jégeső és erős szél miatt helyi idő szerint szombaton délután 4 óra körül földcsuszamlás történt, az egyik szikla megadta magát, az 1-es számú főút (Highway 1) egy része pedig a Csendes-óceánba omlott, a látogatók és a lakosok pedig Big Surnál rekedtek.

Az út ezen szakaszát lezárták, és határozatlan ideig szintén zárva tartnaak az érintett területen található állami parkok:

a Pfeiffer Big Sur State Park, az Andrew Molera State Park, a Limekiln State Park, a Julia Pfeiffer Burns State Park és a Point Sur State Historic Park.

A kempingfoglalással rendelkezők visszatérítést kapnak. A térségben közlekedőket konvojban vezetik át a lezárt területen a következő napokban, amíg dolgoznak az út javításán.

A Big Surt nemcsak az időjárási szélsőségek, de a turisták is veszélyeztetik, ezért radikális döntést hozott az állami partokat felügyelő bizottság.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

kalifornia | leszakadt | big sur | autópálya

FOLYTASD EZZEL

A Távol-Kelet egyik világörökségi helyszínére indul új légijárat Budapestről

Mostantól biciklivel is átkompozhatunk Magyarország második legnagyobb taván

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram