Ez az európai ország még az idén bevezeti a biometrikus azonosítást a legnagyobb repülőterein

Portugália öt repülőterén még az év végéig bevezetik a biometrikus azonosítást. Azt remélik, az intézkedéstől az utazás gyorsabb, érintésmentesebb és biztonságosabb lesz. A tesztidőszakot a lisszaboni és a portói repülőtereken már megkezdték.

A VINCI Airports tájékoztatása szerint a most két repülőtéren tesztelés alatt álló biometrikus azonosítást még az idén bevezetik a Faro, Madeira és Ponta Delgada repülőtereken is, ezzel pedig Portugália lesz az az európai ország, ahol

a legtöbb ilyen megoldással működő repülőtér található.

Úgy tudni, a lisszaboni és portói repülőtereken zajló tesztidőszak a TAP Air Portugal légitársaság induló járatai közül azokat érinti, amelyeket korábban a schengeni övezeten belül kiválasztottak. A pilot program második szakaszában a tesztelésbe további légitársaságokat és még több célállomást is bevonnak majd,

ezek között pedig Európán kívüli járatok is lesznek.

A biometrikus azonosítás egy előzetes online regisztrációt követően alkalmazható, melyet okostelefonon keresztül lehet elvégezni a „Biometric Experience” alkalmazással. A VINCI Airports meglátása szerint az innovációnak köszönhetően az utazás egyszerűbbé válik, csökken a várakozási és sorban állási idő. Mindezeken túlmentően pedig lehetővé válik a papír- és érintésmentes utazás is, miközben a rendszer biztonságosan kezeli az utasok adatait.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

repülőtér | portugália | biometrikus azonosítás | útlevél | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezért érdemes Wes Andersonnak szólnod, ha születésnapod van

Seattle Budapest helyén, Sevilla lett San Francisco ezeken a furcsa térképeken

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram