Minden egyes oltatlan utas után megbírságolja a légitársaságokat ez az ország

Ghánában komolyan veszik a szigort.

Az ország vezetése bejelentette, hogy 3500 dolláros (kb. 1,1 millió forintos) bírságot szab ki a légitársaságokra valamennyi oltatlan utas után, akit az országba utaztatnak.

Ugyanilyen súlyos bírsággal sújtják azokat a társaságokat is, amelyek olyan utasokat szállítanak, akik nem töltötték ki a hivatalos egészségügyi nyilatkozatot a Kotoka nemzetközi repülőtérre történő megérkezés előtt.

A nemzetközi turistáktól megtagadhatják az országba való belépést, ha nem felelnek meg a fent említett követelményeknek, a ghánaiakat ellenben beengedik, de tizennégy napig karanténban kell maradniuk - közölte a Ghana Airport Company.

A szigorítás magyarázata az omikron variáns terjedésének megelőzésében keresendő.

A ghánai kormány ennek érdekében többek között azt is bevezette, hogy minden 18 év feletti utasnak igazolnia kell a Covid elleni teljes oltottságát.

Az ország egészségügyi hatóságának jelentéséből kiderült, hogy az országban regisztrált összes új megbetegedés mintegy hatvan százaléka az elmúlt két hétben a nemzetközi repülőtérre érkező utasoktól származik.

Eközben a járvány kezdete óta most regisztrálták a legtöbb napi új megbetegedést Nagy-Britanniában, ezért a brit tisztifőorvos azt javasolja, csökkentsék a találkozások számát karácsony előtt.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

oltatlan | utasok | büntetés | beutazás | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom