Close
Így használhatjuk a helikopteres Ubert

Így használhatjuk a helikopteres Ubert

Urban Air Mobility – így definiálja magát a Blade, ami gyakorlatilag nem más, mint Uber, a levegőben. A cég helikopterutakat értékesít A pontból B pontba, vagyis ezek nem városnéző túrák, annak ellenére, hogy sokat láthatunk egy-egy településből. Reptérről szállít a belvárosba, népszerű nyaralóhelyekre, vagy az igazán tehetőseket fesztiválokra is. 

Egy metropoliszba nem mindig egyszerű megérkezni: ha éppen egy átlagos hétköznapon, a munkaidő végeztével száll le a gépünk, ugyanúgy nagy levegőt kell venni, ha a tömegközlekedést, ha a taxit vagy ha a bérelt autót választjuk, jobban járunk a kötött pályával. Városfüggő, de akár több órás utakkal kell számolni, ha a reptérről szeretnénk a centrumba érkezni. Turistaként az újdonság varázsa, a felfedezés öröme hajt még tízórás, időzónákon átívelő utazáskor is, de ha például munka miatt érkezünk, sokszor lehet feszítő a csúszás, késés, toporgás.

Többek között erre a szituációra is megoldást jelenthet a Blade jelenléte: helikopterrel szállítanak aránylag elérhető áron, vagyis kedvezőbben, mint az gondolnánk.

New York esetében például hétköznapokon reggel héttől este hétig vehetjük igénybe az expressz szolgáltatást, ami reptéri transzfert jelent a városközpontba.

Például JFK-ről a West Helioportra, ami Manhattanben, Hell’s Kitchen és Chelsea közé esik, a Hudson partján. De érkezhetünk a Wall Streethez is, tekintve, hogy jó pár kifejezetten Blade-felhasználóknak létesített lounge-ot találunk New York belvárosi részén.

Csomagostul öt perc alatt érkezünk meg a belvárosba, ráadásul kicsit sem átlagos módon.

Lényegében három az egyben élmény, hiszen helikopterrel utazhatunk, jócskán megtizedelve az átlagos közlekedési időt, és a levegőből vizslathatjuk a várost, háztetőről háztetőre.

A helikopteres fuvar hűségkártya nélkül 195 dollárba kerül egy főnek.

A légi Uber első emberei persze nemcsak magát a személyszállítást emelik ki, hanem a közösségi élményt is, mivel a helikoptert másokkal is megosztjuk. És, hogy még egy fontos szerepvállalásról beszéljünk: transzplantációs szervszállítással is foglalkoznak.

A Blade jelenleg a következő városokban működik: New York, The Hamptons, Los Angeles, San Francisco, Atlantic City. Emellett privát repülőgépszolgáltatást is nyújtanak, folyamatos a növekedés és bővülés, így új kontinensek felé is terjeszkednek majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Blade)

leszállópálya | helikopter | provát gép | repülés | blade

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram