Hogy hangzik New York legtrendibb repülőtéri terminálján egy brunch, amelyre helikopterrel érkezünk meg?
Szerintünk fantasztikusan, úgyhogy ha legközelebb a „világ fővárosában” járunk, és akad rá 340 dollárunk, mindenképp igénybe vesszük a TWA Hotel legújabb szolgáltatását. Az ajánlat viszont csak korlátozottan, november 3-ig elérhető, és kizárólag vasárnaponként kaphatjuk meg ezt a nem mindennapi élményt.
A felszállás a West Side Highwaynál történik (a jegyárban egy üdvözlőital is benne van), majd a nagyjából öt percig tartó utazás után a repülőtér rooftopján található medence partján köszöntenek, ahol aztán pazar körülmények között fogyaszthatjuk el a villásreggelit – természetesen a páratlan panorámát kínáló medencében is csobbanhatunk egyet. Ha esetleg október 20-ára foglalunk asztalt, részt vehetünk a szálloda megálmodóival, tervezőivel és mérnökeivel történő beszélgetésen is. A transzfer vissza a városba egyébként újfent helikopterrel történik.
Nem egyszer írtunk már a John F. Kennedy reptéren található, idén májusban megnyitott művészi szintű szállodáról, melynek még a hatvanas években tervezett épülete az elmúlt években zárva volt a nagyközönség előtt. A TWA Flight Center eredetijét 1962-ben adták át, és egészen 2001-ig a Trans World Airlines (TWA) szolgálatában állt, amely tizennyolc évvel ezelőtt azért fejezte be küldetését, mert már nem tudott megfelelni a modern légiközlekedés által támasztott igényeknek.
A korábban terminálként használt épület funkcióváltásának eredményeként a hatvanas évek stílusát idéző szállodát rendeztek be az egykori TWA Flight Centerben. A szállodában 512 (!) szoba kapott helyet, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát.
A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,
bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.
A kúlságfaktort kimerítve egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodott a hotel, méghozzá az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket. A tizenkilenc és fél méter hosszú medencét az antibes-i Hotel du Cap-Eden-Roc hasonló medencéje ihlette, az év minden napján nyitva van: a hűvösebb időszakokban afféle jacuzziként működik, és közel harmincnyolc fokos melegvízzel várja a hideg elől oda menekülőket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: CNN, Dezeen)
szálloda | hotel | élmény | medence | TWARendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep
Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!