Close
Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Bizonyára szoros a képzeletbeli verseny a Föld legmenőbb medencéje címért, úgyhogy most mutatunk egy igen erős indulót. 

A közelmúltban átépített New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtérről van szó, amely május 15-étől indul ténylegesen harcba az elsőségért, amikor átadják az általunk is bemutatott TWA Hotelt. A korábban terminálként használt épület funkcióváltásának eredményeként a hatvanas évek stílusát idéző szállodát rendeztek be az egykori TWA Flight Centerben. A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,

bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.

Azóta kiderült, egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodik a hotel, méghozzá az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket.

A tizenkilenc és fél méter hosszú medencét az antibes-i Hotel du Cap-Eden-Roc hasonló medencéje ihlette, az év minden napján nyitva lesz majd: a hűvösebb időszakokban afféle jacuzziként működik, és közel harmincnyolc fokos melegvízzel várja a hideg elől oda menekülőket.

A szállodában egyébként 512 (!) szobát rendeztek be, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát, illetve valamennyiben találunk érdekességeket a múltból, a hatvanas évtizedből származó piperecuccokból és egyéb klasszikus márkájú kiegészítőkből válogathathatunk.

De persze legfőbb vonzereje a tetőtéri medencéje lesz, elvégre a világon kevés helyen lehet két átszállás között meleg vízben üldögélve koktélokat szürcsölgetni, és közben ilyen közelről repülőgépeket bámulni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: CNN, Dezeen)

John F. Kennedy repülőtér | medence | repülőtér | terminál | tetőtéri

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom