Close
Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Bizonyára szoros a képzeletbeli verseny a Föld legmenőbb medencéje címért, úgyhogy most mutatunk egy igen erős indulót. 

A közelmúltban átépített New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtérről van szó, amely május 15-étől indul ténylegesen harcba az elsőségért, amikor átadják az általunk is bemutatott TWA Hotelt. A korábban terminálként használt épület funkcióváltásának eredményeként a hatvanas évek stílusát idéző szállodát rendeztek be az egykori TWA Flight Centerben. A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,

bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.

Azóta kiderült, egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodik a hotel, méghozzá az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket.

A tizenkilenc és fél méter hosszú medencét az antibes-i Hotel du Cap-Eden-Roc hasonló medencéje ihlette, az év minden napján nyitva lesz majd: a hűvösebb időszakokban afféle jacuzziként működik, és közel harmincnyolc fokos melegvízzel várja a hideg elől oda menekülőket.

A szállodában egyébként 512 (!) szobát rendeztek be, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát, illetve valamennyiben találunk érdekességeket a múltból, a hatvanas évtizedből származó piperecuccokból és egyéb klasszikus márkájú kiegészítőkből válogathathatunk.

De persze legfőbb vonzereje a tetőtéri medencéje lesz, elvégre a világon kevés helyen lehet két átszállás között meleg vízben üldögélve koktélokat szürcsölgetni, és közben ilyen közelről repülőgépeket bámulni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: CNN, Dezeen)

medence | new york | John F. Kennedy repülőtér | repülőtér | jfk

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram