Close
Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Kimerítik a kúlságfaktort a New York-i reptéren: tetőtéri medencéből figyelhetjük a gépeket

Bizonyára szoros a képzeletbeli verseny a Föld legmenőbb medencéje címért, úgyhogy most mutatunk egy igen erős indulót. 

A közelmúltban átépített New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtérről van szó, amely május 15-étől indul ténylegesen harcba az elsőségért, amikor átadják az általunk is bemutatott TWA Hotelt. A korábban terminálként használt épület funkcióváltásának eredményeként a hatvanas évek stílusát idéző szállodát rendeztek be az egykori TWA Flight Centerben. A gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,

bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, csilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.

Azóta kiderült, egy nem akármilyen végtelenített medencével is gazdagodik a hotel, méghozzá az épület tetején, hogy igazán exkluzív helyről nézhessük a fel- és leszálló repülőgépeket.

A tizenkilenc és fél méter hosszú medencét az antibes-i Hotel du Cap-Eden-Roc hasonló medencéje ihlette, az év minden napján nyitva lesz majd: a hűvösebb időszakokban afféle jacuzziként működik, és közel harmincnyolc fokos melegvízzel várja a hideg elől oda menekülőket.

A szállodában egyébként 512 (!) szobát rendeztek be, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát, illetve valamennyiben találunk érdekességeket a múltból, a hatvanas évtizedből származó piperecuccokból és egyéb klasszikus márkájú kiegészítőkből válogathathatunk.

De persze legfőbb vonzereje a tetőtéri medencéje lesz, elvégre a világon kevés helyen lehet két átszállás között meleg vízben üldögélve koktélokat szürcsölgetni, és közben ilyen közelről repülőgépeket bámulni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: CNN, Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom