Close
Tűzoltóságból lett klubháza még nem volt New Yorknak – egészen mostanáig

Tűzoltóságból lett klubháza még nem volt New Yorknak – egészen mostanáig

Egy funkcióját váltott épületben mindig akad valami megragadó dolog, hiszen akad egy sztorija, ami izgalmasabbá teszi és a falai között üldögélve elgondolkodhatunk rajta, hogy előző életében milyen küldetést is teljesített. New Yorkban számos ilyenbe futhatunk bele: az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontnál, a Penn Stationnél például egy korábbi tűzoltóság épületében helyezhetjük kényelembe magunkat egy pohár whisky társaságában.

A StyleMood egy 1885-ben felhúzott tűzoltóságot alakított át hangulatos klubbá.

A hat emeletet elfoglaló Habitast a cég első szállodájának témáját követve azért rendezték be a város egyik leghírhedtebb környékén, hogy afféle nyugodt menedékként szolgáljon.

Nem volt könnyű dolguk a tervezőknek, mert az elképzelés szerint a klubnak reflektálnia kellett a város vibrálására, meg kellett tartania az eredeti épület stílusjegyét, és persze követnie kellett a hotel hagyományait.

Végül egy többféle szerepre kapható, közösségi térként aposztrofálható klubbal gazdagodott a kreatív energiákban amúgy sem szűkölködő New York. Egy olyan helyet alkottak, ahol ismerős környezetben otthonosan érezhetjük magunkat, kapcsolatokat építhetünk, pihenhetünk, zenét komponálhatunk (!), finomakat ehetünk, és persze dolgozhatunk is.

Az enteriőr a régi és a modern világ keverékeként üdvözli vendéget, miközben jó néhány elemet (ablakok, kandalló) megtartott az eredeti, tűzoltósághoz tartozó berendezésből.

A recepcióspult egy gőzhajó törzséből épült,

odabent pedig találunk például egy 1955-ben készült Steinway zongorát, főként életmód magazinokkal telepakolt mini könyvtárat, vintázs szekrényekkel felszerelt bárt, és retro, valamint modern stílusú bársonykanapékat.

A társalgón kívül többek között vetítőszoba, jóga- és meditációs helyiségekkel támogatott wellness-részleg elégíti ki az igényeket, de fölmehetünk a tetőtérbe megcsodálni a New York-i panorámát, kimehetünk a pálmafákkal díszített, klasszikus vöröstégla falakkal körbevett udvarra, plusz ha úgy alakul, alvókapszulákban akár a klubban is tölthetjük az éjszakát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Habitas | klubhelyiség | funkciót váltott | wellness | tégla

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram