Close
Nincs két egyforma szobája ennek a fura formájú francia butikhotelnek

Nincs két egyforma szobája ennek a fura formájú francia butikhotelnek

Párizsban, a Grands Boulevards közelében található ez a fantáziadús butikhotel, ahol valami megfoghatatlan érzés simogatja a vendéget. Talán ezért lett egy csapásra nagy kedvenc a Panache.

A szálloda vonalait napjainak egyik feltörekvő francia építésze, Dorothée Melichizon álmodta meg, a hotelt egy 19. században felhúzott pompás épület fogadta be az egyre tekintélyesebb kilencedik kerület egyik forgalmas sarkában.

A kissé zajos környéken szinte lüktet az élet, egymásra kiabálnak az éttermek, a kabarék és a szállodák, az estéknek arrafelé szó szerint zamatuk van.

Dorothée Meilichzon Adrien Gloaguen tulajdonossal együtt a fiatal harmincas generáció tagjaira jellemzően másként látja a világot, ennél fogva kissé vadabb megközelítéssel rajzolták meg a szállodaprojektet: az épülethez idomuló szobákat terveztek a háromszög formájú házba, és szemet gyönyörködtető, fekete-fehér, szürke, fém-, valamint krémszín uralta dekorációval pingálták ki a helyiségeket.

A recepciónak otthont adó társalgó laza, fiatalos hangulatú, ahol rozsdás árnyalatú kanapé várja, hogy lehuppanjanak rá.

A barátságos hangulat a lelkes, odaadó személyzet érdeme, akiknek hála azonnal otthon érzi magát a betérő.

Ezt csak fokozza a könyvekkel megpakolt társalgó, a hálószobákban pedig előre bekészített útmutatókat találunk arra vonatkozóan, mely éttermeket, üzleteket és kávézókat érdemes felkeresni Párizsban.

A negyvenszobás Hotel Panache egyik izgalma, hogy nincs két egyforma lakosztálya. Mindegyik tartalmaz egy eltérő, meghökkentő különbséget, legyen szó a sarokban berendezett szobáról, ahol a formákhoz simuló tükör társaságában háromszög alakú íróasztal vár, máshol pedig mini márvány éjjeliszekrények, vintázs telefonok, szecessziós bútorok vagy régimódi Bauhaus-villanykapcsolók.

A legkedveltebb alighanem a 203-as lehet a padlótól a mennyezetig érő ablakaival és aranyos kis erkélyével, de bizonyára hamar elkél a tetőtéren berendezett panorámás lakosztály is, ahol egy fülledt párizsi éjszakán sarokkádban lehet romantikázni.

A szálloda külön bejáratú étterme kísérletezős konyhával működik. Persze a minőségi francia sajtokkal, gyümölcsökkel és baguette-ekkel megpakolt klasszikus gall reggeliről áhítozókat sem éri csalódás, vacsorára ellenben egyszerűbb, rövidített választékú étlapról válogathatnak igazi kozmopolita fogások közül, úgymint a nyárias gazpacho, currys tempura csirke, vagy a borjú carpaccio.

A citrommal frissített csokoládé mousse pedig egyszerűen kihagyhatatlan.

Főszezonban kétszázötven euróba kerül egy kétágyas szoba, kevésbé zsúfolt időszakban százhuszonhatért élvezhetjük a szálloda vendégszeretetét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hotel Panache)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom