Párizsban, a Grands Boulevards közelében található ez a fantáziadús butikhotel, ahol valami megfoghatatlan érzés simogatja a vendéget. Talán ezért lett egy csapásra nagy kedvenc a Panache.
A szálloda vonalait napjainak egyik feltörekvő francia építésze, Dorothée Melichizon álmodta meg, a hotelt egy 19. században felhúzott pompás épület fogadta be az egyre tekintélyesebb kilencedik kerület egyik forgalmas sarkában.
A kissé zajos környéken szinte lüktet az élet, egymásra kiabálnak az éttermek, a kabarék és a szállodák, az estéknek arrafelé szó szerint zamatuk van.
Dorothée Meilichzon Adrien Gloaguen tulajdonossal együtt a fiatal harmincas generáció tagjaira jellemzően másként látja a világot, ennél fogva kissé vadabb megközelítéssel rajzolták meg a szállodaprojektet: az épülethez idomuló szobákat terveztek a háromszög formájú házba, és szemet gyönyörködtető, fekete-fehér, szürke, fém-, valamint krémszín uralta dekorációval pingálták ki a helyiségeket.
A recepciónak otthont adó társalgó laza, fiatalos hangulatú, ahol rozsdás árnyalatú kanapé várja, hogy lehuppanjanak rá.
A barátságos hangulat a lelkes, odaadó személyzet érdeme, akiknek hála azonnal otthon érzi magát a betérő.
Ezt csak fokozza a könyvekkel megpakolt társalgó, a hálószobákban pedig előre bekészített útmutatókat találunk arra vonatkozóan, mely éttermeket, üzleteket és kávézókat érdemes felkeresni Párizsban.
A negyvenszobás Hotel Panache egyik izgalma, hogy nincs két egyforma lakosztálya. Mindegyik tartalmaz egy eltérő, meghökkentő különbséget, legyen szó a sarokban berendezett szobáról, ahol a formákhoz simuló tükör társaságában háromszög alakú íróasztal vár, máshol pedig mini márvány éjjeliszekrények, vintázs telefonok, szecessziós bútorok vagy régimódi Bauhaus-villanykapcsolók.
A legkedveltebb alighanem a 203-as lehet a padlótól a mennyezetig érő ablakaival és aranyos kis erkélyével, de bizonyára hamar elkél a tetőtéren berendezett panorámás lakosztály is, ahol egy fülledt párizsi éjszakán sarokkádban lehet romantikázni.
A szálloda külön bejáratú étterme kísérletezős konyhával működik. Persze a minőségi francia sajtokkal, gyümölcsökkel és baguette-ekkel megpakolt klasszikus gall reggeliről áhítozókat sem éri csalódás, vacsorára ellenben egyszerűbb, rövidített választékú étlapról válogathatnak igazi kozmopolita fogások közül, úgymint a nyárias gazpacho, currys tempura csirke, vagy a borjú carpaccio.
A citrommal frissített csokoládé mousse pedig egyszerűen kihagyhatatlan.
Főszezonban kétszázötven euróba kerül egy kétágyas szoba, kevésbé zsúfolt időszakban százhuszonhatért élvezhetjük a szálloda vendégszeretetét.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Hotel Panache)
franciaország | étterem | panoráma | szálloda | lakosztály | párizs
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!