Close
Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Kétségtelen, hogy létezik néhány gyönyörű egyetemi kampusz az Egyesült Államokban, amelyek kvázi exkluzív kisvárosként működnek, és lenyűgöző terekkel, épületekkel büszkélkedhetnek. A University of Massachusetts most egy igazán feltűnő épülettel bővült, amelynek falai éppen eldőlő dominókra emlékeztetnek.

Az új hatezer-ötszáz négyzetméteres üzleti innovációs központ dizájnját a Bjarke Ingels Group álmodta meg, akiket azzal bíztak meg még 2015-ben, hogy egy rugalmasan alakítható, inspiráló közeget tervezzenek a hallgatók és tanáraik számára, ahol mindenki hatékonyan tud együtt tanulni és dolgozni.

Az új szárny hurokszerűen kapcsolódik az egyetem már régóta meglévő épületeihez, a hurok középpontjában pedig egy belső udvar található, ami egyfajta egyetemi oázisként is leírható.

Az épület külsejét egyre inkább megdöntött, vastag rézoszlopok burkolják, amelyek különleges dominóhatást jelenítenek meg.

A belsejében pedig egy többszintes, tágas átrium fogadja az embert, ahol a minden irányból beáradó napfény és a világos falak hangulatos és barátságos légkört teremtenek.

A központ tökéletes terep a tanuláshoz, közös projektek megvalósításához, de találkozóhelyként is szuper, ahol meg is ebédelhetnek a diákok két óra között. Emellett remek helyszíne lesz a különböző díjátadó ünnepségeknek, előadásoknak, banketteknek és állásbörzéknek is.

Ahogyan az egyetem dékánja megfogalmazta, a legfőbb cél egy olyan helyszín kialakítása volt, ami elősegíti a kreativitást, a kommunikációt, az innovációt és az együttműködést, ezáltal felkészíti a hallgatókat arra, hogy miképpen csinálhatnak karriert a 21. században.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

épület | massachusetts | egyetem | university | BIG

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram