Close
Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Kétségtelen, hogy létezik néhány gyönyörű egyetemi kampusz az Egyesült Államokban, amelyek kvázi exkluzív kisvárosként működnek, és lenyűgöző terekkel, épületekkel büszkélkedhetnek. A University of Massachusetts most egy igazán feltűnő épülettel bővült, amelynek falai éppen eldőlő dominókra emlékeztetnek.

Az új hatezer-ötszáz négyzetméteres üzleti innovációs központ dizájnját a Bjarke Ingels Group álmodta meg, akiket azzal bíztak meg még 2015-ben, hogy egy rugalmasan alakítható, inspiráló közeget tervezzenek a hallgatók és tanáraik számára, ahol mindenki hatékonyan tud együtt tanulni és dolgozni.

Az új szárny hurokszerűen kapcsolódik az egyetem már régóta meglévő épületeihez, a hurok középpontjában pedig egy belső udvar található, ami egyfajta egyetemi oázisként is leírható.

Az épület külsejét egyre inkább megdöntött, vastag rézoszlopok burkolják, amelyek különleges dominóhatást jelenítenek meg.

A belsejében pedig egy többszintes, tágas átrium fogadja az embert, ahol a minden irányból beáradó napfény és a világos falak hangulatos és barátságos légkört teremtenek.

A központ tökéletes terep a tanuláshoz, közös projektek megvalósításához, de találkozóhelyként is szuper, ahol meg is ebédelhetnek a diákok két óra között. Emellett remek helyszíne lesz a különböző díjátadó ünnepségeknek, előadásoknak, banketteknek és állásbörzéknek is.

Ahogyan az egyetem dékánja megfogalmazta, a legfőbb cél egy olyan helyszín kialakítása volt, ami elősegíti a kreativitást, a kommunikációt, az innovációt és az együttműködést, ezáltal felkészíti a hallgatókat arra, hogy miképpen csinálhatnak karriert a 21. században.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom