Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Kétségtelen, hogy létezik néhány gyönyörű egyetemi kampusz az Egyesült Államokban, amelyek kvázi exkluzív kisvárosként működnek, és lenyűgöző terekkel, épületekkel büszkélkedhetnek. A University of Massachusetts most egy igazán feltűnő épülettel bővült, amelynek falai éppen eldőlő dominókra emlékeztetnek.

Az új hatezer-ötszáz négyzetméteres üzleti innovációs központ dizájnját a Bjarke Ingels Group álmodta meg, akiket azzal bíztak meg még 2015-ben, hogy egy rugalmasan alakítható, inspiráló közeget tervezzenek a hallgatók és tanáraik számára, ahol mindenki hatékonyan tud együtt tanulni és dolgozni.

Az új szárny hurokszerűen kapcsolódik az egyetem már régóta meglévő épületeihez, a hurok középpontjában pedig egy belső udvar található, ami egyfajta egyetemi oázisként is leírható.

Az épület külsejét egyre inkább megdöntött, vastag rézoszlopok burkolják, amelyek különleges dominóhatást jelenítenek meg.

A belsejében pedig egy többszintes, tágas átrium fogadja az embert, ahol a minden irányból beáradó napfény és a világos falak hangulatos és barátságos légkört teremtenek.

A központ tökéletes terep a tanuláshoz, közös projektek megvalósításához, de találkozóhelyként is szuper, ahol meg is ebédelhetnek a diákok két óra között. Emellett remek helyszíne lesz a különböző díjátadó ünnepségeknek, előadásoknak, banketteknek és állásbörzéknek is.

Ahogyan az egyetem dékánja megfogalmazta, a legfőbb cél egy olyan helyszín kialakítása volt, ami elősegíti a kreativitást, a kommunikációt, az innovációt és az együttműködést, ezáltal felkészíti a hallgatókat arra, hogy miképpen csinálhatnak karriert a 21. században.

Ez is érdekelhet:

Minden szegletét imádjuk ennek a Los Angeles-i domboldalba ékelt luxusingatlannak

Az Angyalok városának Sherman Oaks negyedében található tizenhét egészen lenyűgöző ház, amelyeket 1966-ban tervezett a híres építész, Richard Neutra. Most közülük az egyik éppen eladó, mi pedig teljesen beleszerettünk.

(Képek: Dezeen)

university | kampusz | közösségi tér | tanulás | massachusetts

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom