Close
Már lehet szobát foglalni a JFK új hoteljébe, ami visszavisz a hatvanas évekbe

Már lehet szobát foglalni a JFK új hoteljébe, ami visszavisz a hatvanas évekbe

Szállodává alakították át a nagyhírű New York-i John F. Kennedy reptér TWA terminálját, ahová már indulhat is a foglalás.

Ugyan a hotel hivatalos megnyitóját csak május 15-én tartják, már készül a személyzet a látogatók fogadására. A Finnországban született, de az Államokban kiteljesedett Eero Saarinen által még a hatvanas években tervezett épület az elmúlt években zárva volt a nagyközönség előtt, ám a nagy volumenű átalakítások befejeztével a leendő vendégek immáron nyugodtan tervezhetnek vele.

Az akkor TWA Flight Center névre hallgató épület eredetijét 1962-ben adták át, Saarinen az 1930 és 2001 között működő Trans World Airlinesnak tervezte, amely 2001-ben azért fejezte be küldetését, mert már nem tudott megfelelni a modern légiközlekedés által támasztott igényeknek.

A Lubrano Ciavarra Architects, a Beyer Blinder Belle és a Stonehill Taylor kooprodukciójában elkészült, gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,

bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, chilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.

Joggal morfondírozhat azon a szobafoglalást fontolgató érdeklődő, hogy hogyan tud majd pihenni (tud-e egyáltalán) egy repülőtéren kialakított szállodában, de nem kell aggódni, mert a konstrukciónak köszönhetően a falak nem engedik át a kifutópályák zaját.

Összesen egyébként 512 (!) szobát rendeztek be, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát, illetve valamennyiben találunk Saarinen által tervezett ülőalkalmatosságokat, például az ikonikus piros széket.

Tényleg olyan, mintha időutazáson vennénk részt: a fürdőszobában a hatvanas évtizedből származó piperecuccokból és egyéb klasszikus márkájú kiegészítőkből válogathathat a vendég.

A szolgáltatásokat illetően mindene megvan, amit egy kortárs hotel igényel: hat étterem, nyolc bár, kávézó, rendezvényterem, egy 1956-os Lockheed Constellation L–1649A Starliner repülőben berendezett koktélbár, fitneszközpont, üzletek, tetőtéri medence, kilátó, és múzeum, ahol a személyzet a TWA régi uniformisaiban fogadja a látogatót.

A JFK az utóbbi időben komoly átalakításon esett és esik át az utasforgalmi igényeknek megfelelően, a közelmúltban például a British Airways is egy szépséges új lounge-ot kapott.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

.

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom