Close
Már lehet szobát foglalni a JFK új hoteljébe, ami visszavisz a hatvanas évekbe

Már lehet szobát foglalni a JFK új hoteljébe, ami visszavisz a hatvanas évekbe

Szállodává alakították át a nagyhírű New York-i John F. Kennedy reptér TWA terminálját, ahová már indulhat is a foglalás.

Ugyan a hotel hivatalos megnyitóját csak május 15-én tartják, már készül a személyzet a látogatók fogadására. A Finnországban született, de az Államokban kiteljesedett Eero Saarinen által még a hatvanas években tervezett épület az elmúlt években zárva volt a nagyközönség előtt, ám a nagy volumenű átalakítások befejeztével a leendő vendégek immáron nyugodtan tervezhetnek vele.

Az akkor TWA Flight Center névre hallgató épület eredetijét 1962-ben adták át, Saarinen az 1930 és 2001 között működő Trans World Airlinesnak tervezte, amely 2001-ben azért fejezte be küldetését, mert már nem tudott megfelelni a modern légiközlekedés által támasztott igényeknek.

A Lubrano Ciavarra Architects, a Beyer Blinder Belle és a Stonehill Taylor kooprodukciójában elkészült, gigantikus szárnyat formázó épület belsejének szokatlanságát az ívelt mennyezet adja,

bár a jelentős ráncfelvarráson átesett, chilipaprika színnel megfestett süllyesztett lounge sem a hétköznapi látvány kategóriájába tartozik.

Joggal morfondírozhat azon a szobafoglalást fontolgató érdeklődő, hogy hogyan tud majd pihenni (tud-e egyáltalán) egy repülőtéren kialakított szállodában, de nem kell aggódni, mert a konstrukciónak köszönhetően a falak nem engedik át a kifutópályák zaját.

Összesen egyébként 512 (!) szobát rendeztek be, és mindegyikben otthagyták az eredeti terminált idézően a hatvanas évek lenyomatát, illetve valamennyiben találunk Saarinen által tervezett ülőalkalmatosságokat, például az ikonikus piros széket.

Tényleg olyan, mintha időutazáson vennénk részt: a fürdőszobában a hatvanas évtizedből származó piperecuccokból és egyéb klasszikus márkájú kiegészítőkből válogathathat a vendég.

A szolgáltatásokat illetően mindene megvan, amit egy kortárs hotel igényel: hat étterem, nyolc bár, kávézó, rendezvényterem, egy 1956-os Lockheed Constellation L–1649A Starliner repülőben berendezett koktélbár, fitneszközpont, üzletek, tetőtéri medence, kilátó, és múzeum, ahol a személyzet a TWA régi uniformisaiban fogadja a látogatót.

A JFK az utóbbi időben komoly átalakításon esett és esik át az utasforgalmi igényeknek megfelelően, a közelmúltban például a British Airways is egy szépséges új lounge-ot kapott.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

.

 

usa | szálloda | terminál | nagy sztori | TWA Hotel

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram