Close
Ezek lesznek a legfontosabb utazási trendek 2019-ben

Ezek lesznek a legfontosabb utazási trendek 2019-ben

Az Amadeus aktívan nyomon követi a turisztikai piac változásait, ezekre reagálva fejleszti saját eszközeit. 2019-re vonatkozóan több markáns trendet gyűjtöttek egy csokorba.

Személyre szabott szolgáltatások

Az egyéni fogyasztói igények kiszolgálása, a megszemélyesített utazási ajánlatok kidolgozása változatlanul a turizmus egyik kiemelt trendje marad minden területen.

Legyen szó légitársaságokról, hotelekről, tour operatorokról vagy utazási irodákról,

a siker egyik kulcsa biztosan az lesz 2019-ben is, hogy ki hogyan tudja minél személyre szabottabb módon kiszolgálni az utast.

Egyre hangsúlyosabb a tartalom

2019 minden bizonnyal az NDC (New Distribution Capability) térhódításáé lesz, mely révén a légitársaságok és az utazási irodák is jelentősen növelhetik eladásaikat.

Ehhez azonban az is szükséges, hogy rendelkezésre álljon minél több tartalom és információ, minél több csatornán és forrásból. Ez is elengedhetetlen a személyre szabott szolgáltatásokhoz.

Összehasonlíthatóság

Korunk utazója tájékozott, az okoseszközök aktív használója, aki egyedi élményeket keres, mindössze egy kattintásnyira.

2019-ben azok a szolgáltatók lehetnek a befutók, melyeknek rálátásuk van az összesített tartalmakra, és a legegyszerűbben, leghatékonyabban ki tudják választani azt, ami a pihenni vágyók számára leginkább megfelel.

A millennial korosztály az új üzleti utazó

A Boston Consulting Group előrejelzése szerint 2020-ra az utazóknak csaknem a felét a millennial korosztály (millennials, avagy Y generáció, igazi digitális generáció) teszi ki.

Mivel ez a korosztály egyre markánsabb vásárlóerőt jelent a turizmusban, az iparágnak fel kell zárkóznia ennek attitűdjéhez.

Business + leisure összeolvadása

Az előrejelzések szerint az üzleti utazás mind nagyobb súlyt képvisel majd a jövőben, és folyamatosan bővül. Egy nemzetközi elemzés szerint 2022-ig a multinacionális vállalatok 1,7 ezer milliárd dollárt költenek munkavállalóik utaztatására.

Mivel az üzleti utazások száma és hossza is nő, az is egyre jellemzőbb, hogy összemosódik a business és a leisure.

Technológiai fejlesztés 2019-ben is

Valószínűleg azon sem lepődünk meg, hogy 2019-ben is újabb technológiai megoldások látnak napvilágot, és tovább bővül a digitális eszközök köre, ami növelheti a hatékonyságot és a gördülékeny működést.

Az új megoldások lehetővé teszik a repülőterek, légitársaságok, szállodák, utazási irodák és minden más szereplő számára, hogy megfeleljenek a növekvő utazói elvárásoknak.

Okosvárosoké a jövő

Nemzetközileg is az egyik legmarkánsabb trend, hogy az okosvárosok turizmusa fejlődik a legdinamikusabban, minden korábbinál nehezebb ma megjósolni, hogyan néz majd ki a turizmus húsz év múlva.

De az biztos, hogy az iparág izgalmas és jelentős fejlődés előtt áll.

(Forrás: Amadeus.com/turizmus.com, fotók: Unsplash)

utazás | összehasonlíthatóság | szolgáltatás | 2019 | személyre szabott

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram