Close
Idéntől akár abba is beleszólhatunk, hogyan nézzen ki a szállodai szobánk

Idéntől akár abba is beleszólhatunk, hogyan nézzen ki a szállodai szobánk

Manapság nem elégszünk meg annyival egy szolgáltatás igénybe vételekor, hogy kiváló minőséget kapunk a pénzünkért, hanem a 21. század embere személyre szabott élményeket és kifejezetten hozzá igazított szolgáltatásokat akar. Az egyéni igényeknek megfelelő csomagok viszont már nem csak trendinek, hanem egyenesen kötelező elemnek számítanak a szállodaiparban. 2019-ben a hotelek mindent megtesznek majd, hogy lépést tartsanak az ez irányú kereslettel – legalábbis ezt jövendöli Alex Shashou szállodaipari szakember a Business Insider erről szóló írásában.

Jó néhány iparág jócskán lehagyta már a szállásadókat, ami az egyéni igényekhez történő igazodást illeti – gondoljunk csak a Netflix által nekünk javasolt új sorozatokra, vagy mondjuk az Amazon által ajánlott új termékekre – éppen ezért a szállodák sem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a vendégeik speciális kívánalmait.

Hamarosan tehát pozitív előjelű változásokra számíthatunk, amikor szobát foglalunk egy hotelbe, amennyiben megadtunk magunkról bizonyos adatokat. Könnyen megtörténhet majd, hogy – az említett Netflix és Amazon hasonló algoritmusaira építve – a becsekkolás közben felajánlják nekünk kedvenc wellness-szolgáltatásunkat, vagy a bárpultnál a bartender egyből kedvenc italunkkal kínál. Akikkel rendszeresen előfordul, hogy a szokásosnál több törülközőt kérnek, azoknak alapból több darab lesz bekészítve a fürdőben,

akik pedig mindig ugyanazt a márkájú pezsgőt rendelik a különböző szállodákban, őket egy előre behűtött palack várja a szobájukban.

Az Egyesült Államokban hatvanöt egységgel rendelkező Kimpton Hotelsnél egy ideje bevett szokásként működik ez a rendszer. A vendégek például előre jelzik, milyen sós vagy édes falatokat szeretnek, milyen italt isznak a legszívesebben, de említhetnek egyéb különös kívánságot is, hogy aztán megérkezéskor a kedvenc újságjuk várja őket a lakosztályban az imádott sütemény vagy a preferált kávé társaságában, és természetesen a szoba felszereltsége is a kéréseknek megfelelően történik.

Néhány szálloda egyébként külön büdzsét tart fent arra, hogy a vendégek úgymond átlagtól eltérő óhajait teljesítsék, vagy ne adj’ isten megoldják az esetlegesen bekövetkező problémákat.

Akad olyan szálloda, ahol minőségi borkínálatból válogathatunk a minibárban, máshol pedig a mixer konkrétan a szobánkban keveri nekünk koktélt.

Shashou kitért arra is, hogy a közeljövőben a vendégeknek nagyobb beleszólásuk lesz a lakosztályok enteriőrjébe is, annak érdekében, hogy minél inkább otthon érezzék magukat. Elvégre a világ legjobb szállodái nem csupán jól mutatnak a fotókon, hanem nosztalgikus érzéseket keltenek átmeneti lakóikban. A hotelek legfontosabb célja az legyen, hogy lényegében úgy érezzük, nem is egy unalmas szállodában töltöttük az éjszakát.

Ez pedig mindkét félnek jó, hiszen a visszajáró vendégnek legtöbbször mindenki örül.

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram