Close
Szörfparadicsom és romantikus tengerparti hangulat vár pár órára New Yorktól

Szörfparadicsom és romantikus tengerparti hangulat vár pár órára New Yorktól

Budapestről egy óra alatt eljutunk Balatonakarattyára, Londonból másfél óra Brighton Beach, a La Barceloneta strand a spanyol nagyváros közvetlen centrumában van, és tudnánk tovább sorolni a példákat. Az viszont elég meglepő, hogy New York nyüzsgő városából pár óra vonatútra kedvelt szörfcentrumot, igazi pihenőövezetet találunk, ami még egyáltalán nincs elturistásodva. Montauk kedves kis település, híres halászatáról és ezáltal a remek halételeiről is, fontos helyszín volt az Egy csodálatos elme örök ragyogása című filmben is, és Andy Warhol is fenntartott ott egy nyaralót. 

A Nagy Gatsby óta tudjuk, hogy New Yorkban nem csak Manhattannek vannak elegáns részei: az úgynevezett Hamptons a huszas években az arisztokrácia kedvelt nyári elvonulóhelye volt csillogó partikkal, véget nem érő klubdélutánokkal. A popkultúrában sokszor megjelenik Long Island ezen fertálya, a nyaralóövezet, ahol a hagyományos kis tengerparti kunyhók helyett inkább óriási villákat, majorokat, birtokokat találunk. Sikeres és tehetős művészek már a századelőn felfedezték maguknak ezt a részt, és ez ma sincs másképp. Csupán kicsit felhígult a felhozatal, és pletykalapokból ismert celebek is szívesen csekkolnak be. De hát, ki ne tenné?

Az amerikai Forbes egy alkalommal “Billionaire lane” -nek nevezte a partszakaszt, ami szabadfordításban annyit jelent, hogy milliárdos sáv – tehát tényleg nem túloztunk az előkelőséggel. A Meadow Lane tényleg csak a leggazdagabbak kiváltsága: Calvin Klein divattervező, Gerald J. Ford, a Ford Financial Fund vezetője és további milliárdos amerikai üzletemberek járnak oda hétvégézni. Ha kíváncsiak lennénk rá, milyen is egy Meadow Lane-en található ház, akkor gondoljunk a Wall Street farkasa házibulihelyszínére, vagy a Minden végzet nehéz óriási házára.

Ha erről a flancosabb környékről kicsit kelet felé tartunk, fél óra múlva elérjük Long Island legvégső pontját, Montaukot, ami talán a legromantikusabb település arra,

nem csak réges régi világítótornya miatt.

Szuper, hogy ilyen elvonulási lehetőségeik vannak New York város lakóinak, de azoknak is remek lehetőség, akik egy hétnél hosszabb időre érkeznek New Yorkba és egy-két napot szívesen az óceánparton töltenének.

Van az úgy, hogy az erőltetett menet után jól esne a kikapcsolódás egy természetközelibb helyen, és ezt Montauknak köszönhetően meg is tehetjük.

Megkapó panoráma, ötezer hektárnyi zöldövezet és tengerpart mellett csinos parti bisztrók, hipszter szörfös helyek, teniszpályák, jógatermek és rekreációs központok jellemzik Montaukot. Igazi lelassulós hely, ahol senki sem siet, senki sincs stresszben a mindennapok miatt.

Idilli környezet, tengeri fuvallatokkal, sok napsütéssel és a legfinomabb tengeri fogásokkal.

A szállások és egyéb vendéglátóhelyek széles skálán mozognak árszabásban és célközönséget tekintve is, tehát nem kell megijedni, hogy csak a felső tízezert várják. Két éjszaka két főre már kétszáz dollár alatt meglehet például a Montauk Manor nevű mutatós szállodában.

Ha stílusos, szörfös hipszterségre vágynánk, akkor is van alternatíva, a The Surf Lodge napozóteraszt, felfüggeszthető nyugágyakat és rengeteg térítésmentes programot kínál. Elég tudatosak, honlapjukról még azt is kideríthetjük, milyen márkájú szappant készítenek be a szobákba. Nyilván van magyar vonatkozás is: a sztárok kedvenc szépségápolási szerei, Dr. László Ernő luxustermékei is megtalálhatóak a The Surf Lodge-ban.

Hipszterség, vagy sem, Amerikában még mindig nagyon megy a kisüzemi sörfőzés, ami Montaukot is elérte: saját főzdével rendelkeznek.

2012 óta készítik a különleges söröket, és valami jól mehet nekik, mert New York legmenőbb helyein találkozhatunk velük.

Montauk jelképe a világítótorony, mely New York állam első világítótornya és az ország négy legrégebbi ilyen építménye között jegyzik.

A sziget legkeletibb pontján őrzi a partot, öt másodpercenként felvillanó fényét harmincegy kilométer távolságból is látni.

Százharminchét lépcsőn lehet megközelíteni a vezérlőt.

Ha már emlegettük a Nagy Gatsby-t, és eszünkben is van a boldogságot kergető titokzatos milliárdos, akkor biztosan emlékszünk a mindig távolodó, szemközti zöld fényre is. Ha Montaukból teljesen egyenes irányba tekintve, a túlparton, vagyis Európában keresnénk a zöld fényt, akkor Portugáliában lelnénk rá, hiszen a kisváros és Algarve tartomány egy pontja ugyanazon a szélességi ponton fekszik.

Ez is érdekelhet:

nyaralás | montauk | new york city | kikapcsolódás | new york

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az év légitársaságának választották a Wizz Air-t

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close