Kozmopolita bár, amibe jutott pár löket őrültség is — Vad koktél a Blue Fox The Barból

Ha épp nem az Erzsébet tér fűvel borított részén, egy palack IPA-val a kezünkben keressük a hipsztermegváltást, hanem elegánsan felöltözve vesszük nyakunkba a várost, még akár arra is ráeszmélhetünk, hogy itt a legmagasabb az egy főre jutó minőségi koktélbárok száma.

A The Ritz Carlton, Budapest Kupola bárja mellett ugyanis mindjárt ott a Kempinski, és vele együtt a Blue Fox The Bar, ami előbbihez hasonlóan magasra teszi a lécet koktélfronton. A hely évek óta sikeresen működik, a titok pedig talán a hagyományos elemek és a legújabb trendek profi mixében rejlik.

De hogy egy kicsit ellent is mondjunk magunknak, a Blue Fox nem csak az élére vasalt nadrágban, eltartott kisujjal kortyolt koktélokról szól – épp azért kapott külön nevet, hogy az ötcsillagos szállodán kívülről érkező, farmernadrágos vendégek felé is nyisson.

Ha még tovább megyünk, a Blue Fox az a hely, ahol simán lehet, hogy egy kimérten induló szombat este elszabadul a buli – a napokban mi épp a szilveszteri ajánlatukba futottunk bele.

A fotón látható Simon Márk, továbbá Sárközi Marcell és Margitics Norbert bármenedzser keverik az eszeveszett koktélokat

Bár néhány bar foodot simán kérhetünk, és a szomszédos Nobuból is rendelhetünk kísérőt, a hangsúly a koktélokon van, ami a kezdetek óta mátrixon kívüli. A minőség az első, és vele együtt az alapanyagok, amelyek közül nem egyet egyszerű földi halandó képtelen lenne beszerezni. A különleges, sőt, néha provokatív fűszerezés, párosítás vagy szervírozás már csak a ráadás. Jelenleg a régi, bevált klasszikusokon túl – mint mondjuk a Negroni, a Moscow Mule vagy a Margarita – az Elysium névre keresztelt koktélsorozatuk fut,

ami annyira őrült, hogy bőven adhatna okot tüzetesebb orvosi vizsgálatra az italok kitalálójának.

Talán ezzel a lendülettel elnézést is kérünk a csapattól, ez még az izgalom és a sokk hatása, ami ér minket, miközben végignézünk a lineupon. A már-már szürreális koktélok egyenként is megérnének pár sort, de hiba lenne részünkről elsütni minden puskaport – inkább hagyunk teret a kísérletező kedvűeknek is.

Immortality – azaz Star of Bombay, érlelt Meloncello, levendula és bergamot
Liquid Soul – azaz Tio Pepe Sherry, mirin (japán rizsbor), IPA és jávai bors

Viszont a bár egyik jelenlegi signature koktéljának, az Oblivionnak megszereztük a receptjét – és nagy szerencse, hogy nem vagyunk irigyek.

A Feledés, amit nem felejtesz el

Nehéz lenne eldönteni, hogy a név a koktél hatásáról, a recept hosszúságáról vagy a bonyolultságáról árulkodik – talán mindről egyszerre, az ital ugyanis nem kevés előkészületet igényel.

A koktélhoz használt rizstej napokig készül: 200 gramm rizst cassia fahéjjal és szerecsendióval, 1 liter víz és 0,5 kg cukor hozzáadásával két-három napig áztatnak, majd leszűrik. A pipián-tökmagszirupot is házilag készítik: 250 gramm darált tökmagot 1 kg cukor és 1 liter víz hozzáadásával átforralnak, majd többször leszűrik és kihűtik.

A koktél leglátványosabb része viszont kétségtelenül a cukorüveg: ehhez kb. 100 gramm izomaltot olvasztanak, 2-3 cl yuzukivonatot adnak, és végül szilikonlapra húzzák ki.

Az ital elkészítése ezek után már gyerekjáték. A 4 cl Chichicapa mezcalt, a 2 cl Pipian szirupot és az 1 dl Horchatat jéggel összerázzák, majd pohárba szűrik. A tetejére aztán jöhet a yuzuüveg, rá néhány virágszirom, mellé pedig a szárazjeges pálca, csak úgy, extraként.

Az Obvilion

Pofonegyszerű, ugye?! Mi egymás után tízszer is megcsináltuk, de ha inkább mégsem vesződnénk vele, irány a Blue Fox The Bar!

(Fotók: Blue Fox The Bar)

kempinski | mix | Felhősi Attila | Elysium | koktél | Blue Fox The Bar

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés