Kozmopolita bár, amibe jutott pár löket őrültség is — Vad koktél a Blue Fox The Barból

Ha épp nem az Erzsébet tér fűvel borított részén, egy palack IPA-val a kezünkben keressük a hipsztermegváltást, hanem elegánsan felöltözve vesszük nyakunkba a várost, még akár arra is ráeszmélhetünk, hogy itt a legmagasabb az egy főre jutó minőségi koktélbárok száma.

A The Ritz Carlton, Budapest Kupola bárja mellett ugyanis mindjárt ott a Kempinski, és vele együtt a Blue Fox The Bar, ami előbbihez hasonlóan magasra teszi a lécet koktélfronton. A hely évek óta sikeresen működik, a titok pedig talán a hagyományos elemek és a legújabb trendek profi mixében rejlik.

De hogy egy kicsit ellent is mondjunk magunknak, a Blue Fox nem csak az élére vasalt nadrágban, eltartott kisujjal kortyolt koktélokról szól – épp azért kapott külön nevet, hogy az ötcsillagos szállodán kívülről érkező, farmernadrágos vendégek felé is nyisson.

Ha még tovább megyünk, a Blue Fox az a hely, ahol simán lehet, hogy egy kimérten induló szombat este elszabadul a buli – a napokban mi épp a szilveszteri ajánlatukba futottunk bele.

A fotón látható Simon Márk, továbbá Sárközi Marcell és Margitics Norbert bármenedzser keverik az eszeveszett koktélokat

Bár néhány bar foodot simán kérhetünk, és a szomszédos Nobuból is rendelhetünk kísérőt, a hangsúly a koktélokon van, ami a kezdetek óta mátrixon kívüli. A minőség az első, és vele együtt az alapanyagok, amelyek közül nem egyet egyszerű földi halandó képtelen lenne beszerezni. A különleges, sőt, néha provokatív fűszerezés, párosítás vagy szervírozás már csak a ráadás. Jelenleg a régi, bevált klasszikusokon túl – mint mondjuk a Negroni, a Moscow Mule vagy a Margarita – az Elysium névre keresztelt koktélsorozatuk fut,

ami annyira őrült, hogy bőven adhatna okot tüzetesebb orvosi vizsgálatra az italok kitalálójának.

Talán ezzel a lendülettel elnézést is kérünk a csapattól, ez még az izgalom és a sokk hatása, ami ér minket, miközben végignézünk a lineupon. A már-már szürreális koktélok egyenként is megérnének pár sort, de hiba lenne részünkről elsütni minden puskaport – inkább hagyunk teret a kísérletező kedvűeknek is.

Immortality – azaz Star of Bombay, érlelt Meloncello, levendula és bergamot
Liquid Soul – azaz Tio Pepe Sherry, mirin (japán rizsbor), IPA és jávai bors

Viszont a bár egyik jelenlegi signature koktéljának, az Oblivionnak megszereztük a receptjét – és nagy szerencse, hogy nem vagyunk irigyek.

A Feledés, amit nem felejtesz el

Nehéz lenne eldönteni, hogy a név a koktél hatásáról, a recept hosszúságáról vagy a bonyolultságáról árulkodik – talán mindről egyszerre, az ital ugyanis nem kevés előkészületet igényel.

A koktélhoz használt rizstej napokig készül: 200 gramm rizst cassia fahéjjal és szerecsendióval, 1 liter víz és 0,5 kg cukor hozzáadásával két-három napig áztatnak, majd leszűrik. A pipián-tökmagszirupot is házilag készítik: 250 gramm darált tökmagot 1 kg cukor és 1 liter víz hozzáadásával átforralnak, majd többször leszűrik és kihűtik.

A koktél leglátványosabb része viszont kétségtelenül a cukorüveg: ehhez kb. 100 gramm izomaltot olvasztanak, 2-3 cl yuzukivonatot adnak, és végül szilikonlapra húzzák ki.

Az ital elkészítése ezek után már gyerekjáték. A 4 cl Chichicapa mezcalt, a 2 cl Pipian szirupot és az 1 dl Horchatat jéggel összerázzák, majd pohárba szűrik. A tetejére aztán jöhet a yuzuüveg, rá néhány virágszirom, mellé pedig a szárazjeges pálca, csak úgy, extraként.

Az Obvilion

Pofonegyszerű, ugye?! Mi egymás után tízszer is megcsináltuk, de ha inkább mégsem vesződnénk vele, irány a Blue Fox The Bar!

(Fotók: Blue Fox The Bar)

ital | bártender | bár | kempinski | koktél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom