Close
Kozmopolita bár, amibe jutott pár löket őrültség is — Vad koktél a Blue Fox The Barból

Kozmopolita bár, amibe jutott pár löket őrültség is — Vad koktél a Blue Fox The Barból

Ha épp nem az Erzsébet tér fűvel borított részén, egy palack IPA-val a kezünkben keressük a hipsztermegváltást, hanem elegánsan felöltözve vesszük nyakunkba a várost, még akár arra is ráeszmélhetünk, hogy itt a legmagasabb az egy főre jutó minőségi koktélbárok száma.

A The Ritz Carlton, Budapest Kupola bárja mellett ugyanis mindjárt ott a Kempinski, és vele együtt a Blue Fox The Bar, ami előbbihez hasonlóan magasra teszi a lécet koktélfronton. A hely évek óta sikeresen működik, a titok pedig talán a hagyományos elemek és a legújabb trendek profi mixében rejlik.

De hogy egy kicsit ellent is mondjunk magunknak, a Blue Fox nem csak az élére vasalt nadrágban, eltartott kisujjal kortyolt koktélokról szól – épp azért kapott külön nevet, hogy az ötcsillagos szállodán kívülről érkező, farmernadrágos vendégek felé is nyisson.

Ha még tovább megyünk, a Blue Fox az a hely, ahol simán lehet, hogy egy kimérten induló szombat este elszabadul a buli – a napokban mi épp a szilveszteri ajánlatukba futottunk bele.

A fotón látható Simon Márk, továbbá Sárközi Marcell és Margitics Norbert bármenedzser keverik az eszeveszett koktélokat

Bár néhány bar foodot simán kérhetünk, és a szomszédos Nobuból is rendelhetünk kísérőt, a hangsúly a koktélokon van, ami a kezdetek óta mátrixon kívüli. A minőség az első, és vele együtt az alapanyagok, amelyek közül nem egyet egyszerű földi halandó képtelen lenne beszerezni. A különleges, sőt, néha provokatív fűszerezés, párosítás vagy szervírozás már csak a ráadás. Jelenleg a régi, bevált klasszikusokon túl – mint mondjuk a Negroni, a Moscow Mule vagy a Margarita – az Elysium névre keresztelt koktélsorozatuk fut,

ami annyira őrült, hogy bőven adhatna okot tüzetesebb orvosi vizsgálatra az italok kitalálójának.

Talán ezzel a lendülettel elnézést is kérünk a csapattól, ez még az izgalom és a sokk hatása, ami ér minket, miközben végignézünk a lineupon. A már-már szürreális koktélok egyenként is megérnének pár sort, de hiba lenne részünkről elsütni minden puskaport – inkább hagyunk teret a kísérletező kedvűeknek is.

Immortality – azaz Star of Bombay, érlelt Meloncello, levendula és bergamot
Liquid Soul – azaz Tio Pepe Sherry, mirin (japán rizsbor), IPA és jávai bors

Viszont a bár egyik jelenlegi signature koktéljának, az Oblivionnak megszereztük a receptjét – és nagy szerencse, hogy nem vagyunk irigyek.

A Feledés, amit nem felejtesz el

Nehéz lenne eldönteni, hogy a név a koktél hatásáról, a recept hosszúságáról vagy a bonyolultságáról árulkodik – talán mindről egyszerre, az ital ugyanis nem kevés előkészületet igényel.

A koktélhoz használt rizstej napokig készül: 200 gramm rizst cassia fahéjjal és szerecsendióval, 1 liter víz és 0,5 kg cukor hozzáadásával két-három napig áztatnak, majd leszűrik. A pipián-tökmagszirupot is házilag készítik: 250 gramm darált tökmagot 1 kg cukor és 1 liter víz hozzáadásával átforralnak, majd többször leszűrik és kihűtik.

A koktél leglátványosabb része viszont kétségtelenül a cukorüveg: ehhez kb. 100 gramm izomaltot olvasztanak, 2-3 cl yuzukivonatot adnak, és végül szilikonlapra húzzák ki.

Az ital elkészítése ezek után már gyerekjáték. A 4 cl Chichicapa mezcalt, a 2 cl Pipian szirupot és az 1 dl Horchatat jéggel összerázzák, majd pohárba szűrik. A tetejére aztán jöhet a yuzuüveg, rá néhány virágszirom, mellé pedig a szárazjeges pálca, csak úgy, extraként.

Az Obvilion

Pofonegyszerű, ugye?! Mi egymás után tízszer is megcsináltuk, de ha inkább mégsem vesződnénk vele, irány a Blue Fox The Bar!

(Fotók: Blue Fox The Bar)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom