A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox The Bar újabb izgalmas és kortárs koncepcióval lepte meg az italkülönlegességekért lelkesedőket: bemutatta új, signature koktélmenüjét.
A budapesti Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárjának csapatát immár Szabó Ádám bármenedzser irányítja, aki kollégáival együtt alkotta meg a következő év kilenc Blue Fox-koktélkülönlegességét.
A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyagválasztás, a felelősségteljes felhasználás, és a minél kevesebb pazarlás.
A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják.
Ez azonban még inkább kreativitásra ösztönözte a szakembereket, és Ádámék alkotómunkájának köszönhetően kilenc új, egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe. Köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója a Blue Fox The Bar csapatának elképzelése alapján.
A gasztronómia is erőteljesen inspirálta a signature italokat, a legmodernebb konyhatechnológiákra is szükség van például egy Naked and famous elkészítéséhez, és a Popcorn Sour popcorn-szirupját a világhíres Noma étterem receptje ihlette. Természetesen ezekhez az italokhoz olyan bárételek választhatók az ÉS Bisztró csapatának köszönhetően, melyek stílusokat és ízvilágukat tekintve is illenek a koncepcióhoz.
És hogy melyek ezek?
A trópusi ízvilágú, frissítő Arrangementben az Aperolban hidegen áztatott rooibos tea kesernyéssége kiegészíti a maracuja és a citrusgyümölcsök savanykás jegyeit és a vanília édességét.
Bár egyszerűnek tűnik a Bloody Mary, mégis ez a koktélkönyvekben az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb ital. Mindenkinek van kedvenc verziója vagy hozzátesz egy különleges alapanyagot:
a Blue Foxban a fokhagyma és a paprika magyar ízeit dél-amerikai fafüstön szárított jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és a világ minden tájáról származó fűszerekkel ötvözve álmodták meg ezt a karakteres kozmopolita koktélt.
Nem nyithat meg egy bár sem Negroni nélkül, Szabó Ádámék klasszikusában a mesterien kiegyensúlyozott, hidegen főzött kávélikőr találkozik a Campari keserűségével, az Antica Formula édességével és a gin növényi összetevőivel, így született meg a kávét szeretők hibátlan aperitifje.
Méltán közkedvelt az uborkás martini is, hiszen olyan összetevőkből áll, amelyek sokaknak ízlenek. A Dill with it névre keresztelt BF-verzióban hozzáadnak egy kis frissítő kaprot és paradicsomvizet – még izgalmasabbá téve a balzsamos koraőszi éjszakák italát.
Még a nyárra gondolva hirtelen jött egy őrült ötlet: mi lenne, ha a banános daiquirit egy kis ázsiai csavarral megbolondítanák? Megtették, ebből lett a Go bananas, amiben ananász rum, házi készítésű banánszirup, citrusfélék és a miso paszta hoznak össze némi ázsiai feelinget.
Mr. White az ízek olyan kombinációja, amely még a nagy Lebowskit is ledöntené a lábáról. A vodka továbbra is vodka, de a kávé helyett hidegen párolt kávélikőrt használnak benne, csipetnyi Chambord-ral, amit krémes Chambord habbal koronáznak meg, hogy még vonzóbbá tegyék. Nemcsak bowlingozóknak ajánlható, hanem mindenkinek, aki készen áll a megújult klasszikusra.
Nem titok: a mezcal megosztó. Ismerkedőknek remek ráhangolódás a Naked and famous. A titka az Aperolba áztatott rooibos, a Chartreuse fűszernövényes karaktere, a mezcal füstössége és a citrusok savanykássága. Adnak hozzá rooibos teát is, hogy mindenki megkedvelje a mezcalt és ami még fontosabb, a régi nagy klasszikusokat.
A No Thyme to die egy olyan ital, amelyet még Vesper Lynd is biztosan értékelne egy forróbb napon. Nem olyan magas az alkoholfoka, mint azé a martinié, ami neki készült, de rendkívül kifinomult ital. Lillet Blanc alapú, kiegyensúlyozott long drink, a bergamott enyhe savanykásságával, édes vaníliával, kesernyés cseresznyével és egy csipetnyi kakukkfűvel. Ez a koktél a legjobb társaság egy éjszakára, akárcsak Mr. Bond.
A mozik és a bárok hasonlítanak abban, hogy a vendég azért fizet, hogy magasabb minőségben kapja azt, ami otthon is elérhető lenne. Ezzel a pikáns, újragondolt whisky-sourral csodálatos déjà vu élményt kap, aki kikéri. A Popcorn Sour-ben a kukorica és a rozswhisky tökéletes egyensúlya, a lágy pattogatott kukorica szirup és az élénk citrusfélék teszik méltóvá arra, hogy reprezentálja azt a csodát, ami a koktélokban rejlik: valami ismerős, de mégis egészen más, ettől izgalmas.
(Fotók: Blue Fox)
budapest | új | Blue Fox The Bar | kempinski | koktél | signature
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!