Close
Ismerős, mégis más és ettől izgalmas – Íme, Budapest egyik legfelkapottabb bárjának új koktéljai

Ismerős, mégis más és ettől izgalmas – Íme, Budapest egyik legfelkapottabb bárjának új koktéljai

A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox The Bar újabb izgalmas és kortárs koncepcióval lepte meg az italkülönlegességekért lelkesedőket: bemutatta új, signature koktélmenüjét.

A budapesti Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárjának csapatát immár Szabó Ádám bármenedzser irányítja, aki kollégáival együtt alkotta meg a következő év kilenc Blue Fox-koktélkülönlegességét.

A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyagválasztás, a felelősségteljes felhasználás, és a minél kevesebb pazarlás.

A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják.

Ez azonban még inkább kreativitásra ösztönözte a szakembereket, és Ádámék alkotómunkájának köszönhetően kilenc új, egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe. Köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója a Blue Fox The Bar csapatának elképzelése alapján.

A gasztronómia is erőteljesen inspirálta a signature italokat, a legmodernebb konyhatechnológiákra is szükség van például egy Naked and famous elkészítéséhez, és a Popcorn Sour popcorn-szirupját a világhíres Noma étterem receptje ihlette. Természetesen ezekhez az italokhoz olyan bárételek választhatók az ÉS Bisztró csapatának köszönhetően, melyek stílusokat és ízvilágukat tekintve is illenek a koncepcióhoz.

És hogy melyek ezek?

A trópusi ízvilágú, frissítő Arrangementben az Aperolban hidegen áztatott rooibos tea kesernyéssége kiegészíti a maracuja és a citrusgyümölcsök savanykás jegyeit és a vanília édességét.

Bár egyszerűnek tűnik a Bloody Mary, mégis ez a koktélkönyvekben az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb ital. Mindenkinek van kedvenc verziója vagy hozzátesz egy különleges alapanyagot:

a Blue Foxban a fokhagyma és a paprika magyar ízeit dél-amerikai fafüstön szárított jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és a világ minden tájáról származó fűszerekkel ötvözve álmodták meg ezt a karakteres kozmopolita koktélt.

Nem nyithat meg egy bár sem Negroni nélkül, Szabó Ádámék klasszikusában a mesterien kiegyensúlyozott, hidegen főzött kávélikőr találkozik a Campari keserűségével, az Antica Formula édességével és a gin növényi összetevőivel, így született meg a kávét szeretők hibátlan aperitifje.

Méltán közkedvelt az uborkás martini is, hiszen olyan összetevőkből áll, amelyek sokaknak ízlenek. A Dill with it névre keresztelt BF-verzióban hozzáadnak egy kis frissítő kaprot és paradicsomvizet – még izgalmasabbá téve a balzsamos koraőszi éjszakák italát.

Még a nyárra gondolva hirtelen jött egy őrült ötlet: mi lenne, ha a banános daiquirit egy kis ázsiai csavarral megbolondítanák? Megtették, ebből lett a Go bananas, amiben ananász rum, házi készítésű banánszirup, citrusfélék és a miso paszta hoznak össze némi ázsiai feelinget.

Mr. White az ízek olyan kombinációja, amely még a nagy Lebowskit is ledöntené a lábáról. A vodka továbbra is vodka, de a kávé helyett hidegen párolt kávélikőrt használnak benne, csipetnyi Chambord-ral, amit krémes Chambord habbal koronáznak meg, hogy még vonzóbbá tegyék. Nemcsak bowlingozóknak ajánlható, hanem mindenkinek, aki készen áll a megújult klasszikusra.

Nem titok: a mezcal megosztó. Ismerkedőknek remek ráhangolódás a Naked and famous. A titka az Aperolba áztatott rooibos, a Chartreuse fűszernövényes karaktere, a mezcal füstössége és a citrusok savanykássága. Adnak hozzá rooibos teát is, hogy mindenki megkedvelje a mezcalt és ami még fontosabb, a régi nagy klasszikusokat.

A No Thyme to die  egy olyan ital, amelyet még Vesper Lynd is biztosan értékelne egy forróbb napon. Nem olyan magas az alkoholfoka, mint azé a martinié, ami neki készült, de rendkívül kifinomult ital. Lillet Blanc alapú, kiegyensúlyozott long drink, a bergamott enyhe savanykásságával, édes vaníliával, kesernyés cseresznyével és egy csipetnyi kakukkfűvel. Ez a koktél a legjobb társaság egy éjszakára, akárcsak Mr. Bond.

A mozik és a bárok hasonlítanak abban, hogy a vendég azért fizet, hogy magasabb minőségben kapja azt, ami otthon is elérhető lenne. Ezzel a pikáns, újragondolt whisky-sourral csodálatos déjà vu élményt kap, aki kikéri. A Popcorn Sour-ben a kukorica és a rozswhisky tökéletes egyensúlya, a lágy pattogatott kukorica szirup és az élénk citrusfélék teszik méltóvá arra, hogy reprezentálja azt a csodát, ami a koktélokban rejlik: valami ismerős, de mégis egészen más, ettől izgalmas.

(Fotók: Blue Fox)

budapest | kempinski | Blue Fox The Bar | koktél | új

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom