Nehéz eldönteni, hogy mi figyelemre méltóbb: Bob Dylan új whiskyjének csomagolása vagy beltartalma

A Bob Dylan nevével fémjelzett Heaven's Door whisky egy új italt dobott piacra. A tizennyolc éves bourbon minden szempontból figyelemre méltó. 

A Kentucky-ban működő Heaven's Door saját lepárlóüzemében készült Bob Dylan legújabb itala. A napokban debütált Bootleg Series új kiadása során egy tizennyolc éves bourbon került elképesztően stílusos palackokba. Az ital spanyol vörös vermutos hordókban ért, így az ízvilága egyszerre merész és határozott.

Mint ismert, a Bootleg Series először 2019-ben jelent meg, a mostani limitált darabszámú whisky pedig sorban az ötödik. Az alkoholt a Heaven’s Door főlepárlója, Ken Pierce és Alex Moore felügyelte. A szakértők úgy vélik, a vermut régóta a whisky-kultúra részének számít, a kiforrott Bootleg Series legújabb italában pedig éppen ezt szerették volna megragadni. Meglátásuk szerint a vermutos hordómély ízt és összetettséget biztosít, így tökéletesen kiegészíti a whisky karakterét.

Az ital mély vöröses barna színű, jegyeiben a gabonák, a gyümölcsös és  a diós jegyek is megjelennek. Az íze csersavas, de nem kellemetlen. Aromájában a tölgyfa, az aszalt gyümölcs, a kandírozott narancs, a fűszeres dió, a rumos mazsola, a vanília és a kukorica is felbukkan még. 

A whiskyt műremeknek számító kerámiapalackokba adagolták, amelyet egy könyvre hasonlító bőrtáskában helyeznek el.

(Forrás: RobbReport, fotók: Heaven's Door)

bob dylan | alkohol | ital | heaven's door | whisky

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa