Bodzakrémes citromos kuglóffal ünnepeld a hosszú hétvégét

Virágzik a bodza, ezzel pedig hivatalosan is elindult a bodzaszörp-főző szezon. Ha pedig elkészült az isteni virágos szirup, érdemes felhasználnunk egy egészen különleges kuglófhoz is.

Hozzávalók:

  • 25 dekagramm liszt
  • 25 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm porcukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 400 milliliter tejszín
  • 4-5 evőkanál bozdaszirup

Elkészítése:

Első lépés: Egy keverőtálba tesszük a vajat és a porcukrot. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Elkeverjük a lisztet és a sütőport, hogy aztán hozzáöntsük a tojásos masszához. Lereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd kivajazott kuglóf formába öntjük és előmelegített sütőben, 165 fokon készre sütjük.

Második lépés: A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a bodzaszirupot, óvatosan elkeverjük.

Harmadik lépés: A kihűlt kuglófot kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd porcukorral meghintjük. Frissen fogyasztjuk.

Bisztókban, felsőbb kategóriás vendéglátóhelyeken gyakran fordul elő, hogy a szokásos szénsavasüdítő-kínálat helyett vízzel és házi szörpökkel, limonádékkal kínálják a vendégeket. A házi szörpöket persze nem kell mindig szó szerint érteni, hogy a séf édesanyja végzi a munkálatokat a szamócával, bodzával, hanem természetesen profikra bízzák a gyümölcsitalok készítését. Például a Mayer családra, akik már öt éve látják el a hazai vendéglátóhelyeket ízes, zamatos szörpjeikkel.

(Fotók: Getty Images)

sütemény | recept | bodza | édesség | kuglóf

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom