Ez a húszéves Boeing rejti a repülés jövőjét

A Boeing ecoDemonstrator programja 2012-ben indult, és célja, hogy a jövőben akár élesben is használható, környezetbarát technológiákat teszteljen.

Az évek során kilenc repülő szolgálta a nemes célt, most pedig bemutatták a tizediket, egy húszéves 777-200ER-t, amely körülbelül harminc fenntartható technológiát tesztel majd a következő fél évben. Ezek az innovációk az üzemanyag-felhasználás, a károsanyag-kibocsátás és a zaj csökkentésére, valamint a fenntarthatóbb anyagok felhasználására irányulnak.

A kép illusztráció

A NASA-val együttműködve például olyan függőleges lapátokat fejleszt a cég, amelyek a szárnyon elhelyezve javítják az aerodinamikai hatékonyságot fel- és leszálláskor. Emellett a projektek között találunk egy olyan rendszert, amelyet a fedélzeti szürkevíz visszaforgatására terveztek, hogy a kézmosóvízzel lehessen leöblíteni a vécét, így csökkentve egyben a repülőgép súlyát is.

A tesztlistán szerepel még többek között egy környezetbarát hűtőközeg, az üvegház-gázok kibocsátását csökkentő tűzoltóberendezés és egy pilótákat segítő vizualizációs rendszer.

A repülő fenntartható (SAF) és hagyományos üzemanyag harminc/hetven arányú keverékével működik majd.

A program története során eddig nagyjából 230 technológiát teszteltek, melyeknek mintegy harmadát építették be a termékekbe és szolgáltatásokba.

Ez a légitársaság hatalmas lépést tett a fenntarthatóbb jövő felé, akárcsak ezek a városok.

(Forrás: CNN, képek: Boeing, Unsplash)

Boeing 777-200ER | ecodemonstrator | környezetbarát | boeing | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom