Bogaraknak épít hoteleket egy magyar képzőművész

Avagy mondatok, amiket nem hittünk, hogy le fogunk írni. De mindjárt értelmet nyer ez a némiképp szürreális cím!

A tavaszi kijárási korlátozások után feléledő város és a természet kapcsolatára utal Murányi Marcell Bug című városi sétája, amelyhez szeptember 27-én, vasárnap délután háromtól lehet csatlakozni a Margitszigeten. A képzőművész úgynevezett bug hoteleket (bogárhoteleket) telepít Budapest zöldövezetei és a lakott területek határára, amelyeket a 15. Placcc Fesztiválon mutat be.

A művészet és a környezetvédelem különleges egyvelege Murányi Marcell sétája, a Bug. Ahogy a koronavírus miatt az emberek tavasszal eltűntek a városok köztereiről, úgy szivárogtak be az állatok ezekre a gazdátlan helyekre. De ez az időszak hamar véget ért, és a visszazökkenő emberi élet újból kiszorította a többi élőlényt.

A képzőművész egy érzékeny, kevésbé prominens állatcsoportra, a rovarokra fókuszál, és bogárhoteleket telepít a város elhagyott részeire, illetve a zöldövezetek és a lakott területek határára.

A bogárhotel egy többnyire fából, téglából, cserépből, kőből, bambuszból barkácsolt konstrukció, melybe áttelelő vagy menedéket, fészket kereső rovarok tudnak beköltözni. Mindegyik rovarfajtának megvan a maga preferenciája:

a katicabogarak például az üres dobozokat szeretik, fatönkökbe fúrt résekbe kaptár nélküli méhek költözhetnek, speciálisan vágott bambuszrudakba pedig lepkék.

Murányi Marcell képzőművész Bug című városi sétája a környezettudatosságra fókuszáló megközelítést képviseli és maradandó nyomokat kíván hagyni a városi térben. A sétához szeptember 27-én, vasárnap 15 órakor lehet csatlakozni a Margitszigeten. A találkozó a szökőkútnál lesz a sziget Margit híd felőli oldalán, további infókat pedig itt találsz. Jó programnak ígérkezik!

Ez is érdekelhet:

bug hotel | placcfesztivál | képzőművész | margitsziget | Bogár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom