Vége a száguldozásnak, jövőre csak lépésben haladhatnak az autósok a történelmi város utcáin

Nyugodtabbá, biztonságosabbá és élhetőbbé szeretnék tenni a települést.

Bologna azt tervezi, hogy jövőre harminc kilométer/órás sebességkorlátozást vezet be a területén, ezzel pedig Olaszország legnagyobb városa lesz, ahol ez megvalósul.

Az alapokat már lefektették, mert Emilia-Romagna tartomány székhelyén az úthálózat mintegy harmadát most is harmincas zóna fedi le.

Az új korlátozás viszont már a város legsűrűbben lakott részei körül az utak mintegy kilencven százalékát érintené.

Mivel ez a változtatás alapjaiban írja át a közlekedési szokásokat, a hatóságok idén fél évet szánnak arra, hogy nagyszabású tájékoztató kampányokkal, a táblák kihelyezésével és az útburkolati jelek felfestésével felhívják az emberk figyelmét az új szabályra, mielőtt a rendelet 2024. január 1-jén hatályba lépne.

A Bologna Città 30 elnevezésű kezdeményezés keretében ugyanakkor nemcsak az autók sebességét szerentnék csökkenteni, hanem újragondolnák a városi tereket, hogy elősegítsék azok használatának átalakulását.

Ha Olaszországban kezdenél új életet, Bologna az egyik legjobb hely, de akkor is erre érdemes indulnod, ha az ételek miatt vágnál neki a világnak.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash, Getty Images)

bologna | sebességkorlátozás | kocsi | olaszország | autó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom