Close
Fenséges párost alkot Bologna és a Lamborghini

Fenséges párost alkot Bologna és a Lamborghini

A bolognai vidék szülötte a Lamborghini, és az ikonikus autómárka gyönyörű képekkel tiszteleg a város nevezetességének számító oszlopcsarnokok előtt, amely immár a világörökség részének számít.

Sant’Agata Bolognese, ez a hétezres Emilia-Romagna-i kisváros a Lamborghini székhelye, ezért a fantasztikus szupersportautóiról ismert márka sem hagyta szó nélkül, hogy Bologna egyik legfőbb nevezetességét, a jellegzetes oszlopcsarnokokat a világörökség részévé nyilvánította az UNESCO. Gyönyörű fotók készültek ebből az alkalomból.

Bolognában összesen 62 kilométer hosszan találjuk meg az árkádsorokat,

ezért a képekről sem hiányozhatnak, ezeket az építészeti szimbólumokat a világ minden táján az olasz városnak tulajdonítják. A legrégebbiek története egészen a 12. századig vezet vissza, az árkádokat versek, dalok és regények örökítették meg.

A leghíresebb az összes közül kétségkívül a világ leghosszabb oszlopcsarnoka,

amely a San Luca-i Madonna-szentélyhez, egy bazilika-templomhoz vezet fel egy erdős domb, a Colle della Guardia tetején, háromszáz méterrel a város síksága felett. Az összesen 666 boltívből álló árkádsor pontosan 3796 méteren húzódik.

Nem kevésbé impresszív a képeken szereplő Lamborghini Sián specifikációja sem. A márka első hibrid autójában egy szuperkondenzátor is helyet kapott az ikonikus V12-es motor mellett, ezzel a Lamborghini eddigi legerősebb szuperautója is lett a 819 lóerős teljesítményével.

A futurisztikus formája pedig látványos kontrasztot alkot a bolognai árkádsorok örök stílusával.

Éles vonalak

A Sián nemrégiben egy hajógyártót is megihletett, a vonalai alapján készült el a Lamborghini szuperjachtja, ami nem kevesebb mint 4000 lóerős teljesítményre képes. A márka pedig évfordulót is ünnepelt, ötven éve mutatkozott be az ikonikus ék alakú Countach, aminek időközben megérkezett a modern feldolgozása.

FOLYTASD EZZEL
60 évvel ezelőtti fotót készített el újra a Porsche
Az üzleti autók közé érkezik a legújabb elektromos Mercedes
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom