Ezért nem szabad visszatenni a dugót a már felnyitott borospalackba

Egy szakértő óva int attól, hogy újra bedugaszoljuk a palackot nyitás után, helyette egy egyszerű trükköt ajánl a bor minőségének megtartására.

Amikor visszatesszük a dugót megnyitott borosüvegbe, valójában több levegőt kap az ital, ami tönkreteheti az ízét. A TikTok-on @confidenceuncorked néven posztoló szakértő azt a küldetést tűzte ki célul, hogy a már kinyitott palackban a lehető legfrissebben tartsuk a megmaradt bort, rámutatva, hogy amint kipattintjuk a dugót, a palackban lévő nedű máris oxigénben fürdik.

A kibontott palackok esetében a bor ízvilágát elsősorban a beengedett oxigén mennyisége befolyásolja. Az oxigén ugyanis átalakítja a bor szerkezetét, ami pozitív, de negatív változást is hozhat, például könnyedén oxidálhatja az italt.

Ahhoz, hogy csökkentse az oxigén arányát, egy igencsak hétköznapi tárgyat vesz elő:

egy befőttesüveget.

„Mindössze annyit kell tenni, hogy fogjuk a maradék bort, és beleöntjük a befőttesüvegbe vagy bármilyen, légmentesen záródó edénybe”.

https://www.tiktok.com/@confidenceuncorked/video/7207142975112072491

A javaslata hatalmasat ment a platformon, több mint 205 ezer kedvelést és 2900 kommentet generált, valaki szerint "Olyan okos, mégis olyan egyszerű húzás!"

Itt borszakértők és sommelier-k osztották meg legjobb tippjeiket, hogyan őrizhetjük meg a bor ízvilágát kinyitása utáni másnap, vagy akár még később is.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

befőttesüveg | szakértő | trükk | palack | megőrzés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom