Egy amerikai kutató könyvet írt a tea kémiájáról, és meglepő tanácsot adott a teakedvelőknek.
Michelle Francl azt állítja, hogy a trükköt egy nyolcadik századi kínai kéziratból leste el, és a saját konyhájában próbálta ki. A tanács szerint egy egészen apró csipet sót kell adni a teához. Ha bizonyos süteményreceptekre gondolunk, talán nem tűnik olyan meglepőnek ez a felvetés, mint amilyennek első hallásra hangzik, de a professzornő a BBC cikkében el is magyarázza, mire jó a só.
Mint mondja, a hozzávaló gátolja azt a receptort, amellyel a tea kesernyés ízét érezzük. Ehhez pedig tényleg elég egy szinte kimutathatatlan mennyiség is.
Ez nem olyan, mintha cukrot adnánk hozzá. Nem fogjuk érezni a só ízét"
– nyugtat meg mindenkit, akinek fenntartásai lennének.
A teaszakértő azt is javasolja, hogy filteres helyett leveles teát használjunk, és folyamatosan kevergessük, hogy a leveleket a lehető legjobban átitassa a víz és adott esetben a tej. Egy kis citromlével ugyanakkor az ital felszínén olykor megjelenő hártya képződésének vehetjük elejét.
További javaslatai között szerepel, hogy alacsony, vastag bögrébe töltsük a teát, így tovább marad meleg, de érdemes előtte a börgét is felmelegítenünk. A legfontosabb tanácsa azonban az, hogy a teához soha ne melegítsük a vizet mikróban, mert így az eredmény nem lesz olyan finom.
Korábban mi is összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt a tökéletes tea elkészítéséhez, itt pedig arról olvashatsz, hogy miért érdemes már ma elkezdened gyömbérteát inni. Ha pedig a tea legmagasabb szintje érdekel, olvasd el ezt a cikkünket!
(Forrás: BBC, képek: Unsplash)
finomabb | konyhai | tea | tipp | trükk
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!