Ez a meglepő, hétköznapi hozzávaló mennyeivé varázsolja a legegyszerűbb teát is

Egy amerikai kutató könyvet írt a tea kémiájáról, és meglepő tanácsot adott a teakedvelőknek. 

Michelle Francl azt állítja, hogy a trükköt egy nyolcadik századi kínai kéziratból leste el, és a saját konyhájában próbálta ki. A tanács szerint egy egészen apró csipet sót kell adni a teához. Ha bizonyos süteményreceptekre gondolunk, talán nem tűnik olyan meglepőnek ez a felvetés, mint amilyennek első hallásra hangzik, de a professzornő a BBC cikkében el is magyarázza, mire jó a só.

Mint mondja, a hozzávaló gátolja azt a receptort, amellyel a tea kesernyés ízét érezzük. Ehhez pedig tényleg elég egy szinte kimutathatatlan mennyiség is.

Ez nem olyan, mintha cukrot adnánk hozzá. Nem fogjuk érezni a só ízét"

nyugtat meg mindenkit, akinek fenntartásai lennének.

A teaszakértő azt is javasolja, hogy filteres helyett leveles teát használjunk, és folyamatosan kevergessük, hogy a leveleket a lehető legjobban átitassa a víz és adott esetben a tej. Egy kis citromlével ugyanakkor az ital felszínén olykor megjelenő hártya képződésének vehetjük elejét.

További javaslatai között szerepel, hogy alacsony, vastag bögrébe töltsük a teát, így tovább marad meleg, de érdemes előtte a börgét is felmelegítenünk. A legfontosabb tanácsa azonban az, hogy a teához soha ne melegítsük a vizet mikróban, mert így az eredmény nem lesz olyan finom.

Korábban mi is összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt a tökéletes tea elkészítéséhez, itt pedig arról olvashatsz, hogy miért érdemes már ma elkezdened gyömbérteát inni. Ha pedig a tea legmagasabb szintje érdekel, olvasd el ezt a cikkünket!

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

tipp | konyhai | tea | trükk |

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom