Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni

A gyömbér tea sokoldalú egészségügyi előnyeit kutatások bizonyítják. Összegyűjtöttünk hat okot, miért érdemes mindennap fogyasztani belőle egy csészével.

Hogyan készül a gyömbér tea?

A gyömbér tea gyökerei az ősi Kínába nyúlnak vissza, úgy tudni, már ötezer évvel ezelőtt is fogyasztották. Népszerűsége azóta is töretlen, sőt, mára világszerte kortyolják jótékony hatásai miatt.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen nincs más dolgunk, minthogy a friss gyömbért lereszeljük, leforrázzuk, majd ízlésünk szerint mézzel és citrommal ízesítsük.

Mi a gyömbér tea hat fő egészségügyi előnye?

1. Segíthet enyhíteni az emésztési panaszokat, különösen az émelygést.

2. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően elősegíti az egészséges mikrobiómát.

3. Egy 2017-es tanulmány kimutatta, hogy azok esetében, akik napi rendszerességgel fogyasztanak gyömbért, csökkent a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.

4. A gyömbér pozitív hatásának köszönhetően hozzájárul a sikeres fogyókúrához, hiszen szabályozza az étvágyat, elősegíti a termogenezist.

5. Fájdalomcsillapító tulajdonságának köszönhetően csillapítja a fejfájást és a migrénnel küzdők legjobb barátja lehet, hiszen a rohamok akár meg is előzhetők általa.

6. Antioxidánsban gazdag, így fogyasztása hozzájárulhat a hasnyálmirigy- és vastagbélrák kialakulásának megelőzéséhez.

Hogyan illesszük az étrendünkbe?

A gyömbér tea bármely napszakban fogyasztható, a reggeli órákban frissítő hatással is bír, az étkezések után elkortyolva pedig az emésztést könnyíti meg.

(Forrás: BBC Goodfood, fotók: Unsplash)

előnyei | érdemes | gyömbér | tea

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom