Close
Két ital van, amit soha sem isznak a repülőn a légiutas-kísérők

Két ital van, amit soha sem isznak a repülőn a légiutas-kísérők

Pedig sokan kérik a fedélzeten is.

– Hacsak nem vagyunk makacsok vagy mindenre elszántak, nem iszunk a gépen elérhető kávéból vagy teából – kezdi mindjárt a légikísérőként dolgozó Cierra, arra a témára reflektálva, mely italokat érdemes elkerülni a repülőn.

– A víz, amit a kávéhoz és a teához használunk, ugyanabból a víztartályból származik, amit lényegében soha sem tisztítanak ki. Bár a légitársaságok azt mondják az utasoknak, hogy rendszeres víztesztet végeznek, ezzel szemben nekünk elárulták, hogy körülbelül hat-kilenc hónapig tart egy vizsgálat egy repülőgépen. És nem fogják kitakarítani azt a tartályt, hacsak nem találnak valamit! – tette hozzá.

A szintén ebben a szakmában utazó Betty szerint az utasoknak ugyanezen okból kifolyólag nem ajánlja a kávét és a teát, mivel ugyanazt a vizet használják hozzá, ami a mosdórendszerben folyik.

Kérjenek helyette inkább palackozott vizet.

Egy személyzeti tag szerint megtörtént, hogy egyszer „végeztek egy E. coli-tesztet, melyen úgymond nem ment át a vizük, aztán jött a karbantartó, megnyomott néhány gombot, és végül átment”.

Néhány másik dolgozó és mérnök azonban azt mondja, hogy „a légitársaságok víztartályait rendszeresen ellenőrzik és fertőtlenítik, továbbá a kávéfőzéshez használt kannákat minden repülés után kicseréli a catering”.

– Honnan tudod, hogy a víztartályokat soha nem tisztítják? A repülőgép-karbantartásnál dolgozom, és nagyon szigorú szabályaink vannak, amelyeket minden repülőgép esetén alkalmazni kell – írta erre válaszul egy szakmabeli.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérők | fogyasztás | nem szabad | ital | tea

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom